Přeskočit na hlavní obsah

13.8.2019 - Přípravy na příští rok

Pěkné úterý!

Tohle léto suchem až zas tak úplně netrpí, že? :-) Bouřky jsou celkem časté, ta poslední z neděle na pondělí začala lehce po půlnoci. Probudil mě obří hukot, to, jak dopadal silný déšť na naši plechovou střechu. Venku lítaly blesky jako stroboskop a úplně mátly solární lampion na jedné z bříz. Má totiž ve zvyku svítit jenom chvilku po setmění a pak se vypne. Doteď nepomohla ani oprava poklepem (trochu jsem s nim bojovala, ale nedal si říct), takže mu ten manýr toleruju. V noci se ale po každém oslepujícím záblesku vždycky rozsvítil, jako by to bylo ten večer poprvé a já, stále bojujíc s vnitřním strachem, že něco uletí, praskne, promočí se, spadne, no prostě, že se něco po..., jsem ho jen tak sledovala a smála se jeho zmatenosti.

Když zapnu pračku, zacinka několik tónů, když dáme lednici do zásuvky, také zapípá. V noci tu obě vesele pípaly a cinkaly, na chodbě se samo rozsvěcelo a zhasínalo světlo, které necháváme každou noc svítit, stejně tak světlo v kuchyni. Lítala tu elektrika. Nakonec vylítla úplně a my byli bez elektřiny až skoro do dvou odpoledne. To znamenalo, že nešly žádné přístroje, netekla voda, nešlo prostě nic. Do toho stále pršelo. Děti alespoň chvíli hrály pexeso, karty a nakonec poker.

Já mám od pátku antibiotika, protože mám asi od středy zánět močáku. Ve středu nám přivezli druhou půlku vody, takže už v bazénu není 50 cm vody, ale plných 90. :-)) Hned hodinu po dopuštění naskákaly do té ledárny nejenom naše děti, ale i tři další z ulice. Bylo jim to úplně fuk. :-))

Ve čtvrtek tam byly zas a v pátek vzal manžel děti do plzeňské Zoo, takže já si sjela v klidu k doktoru, dostala antibiotika, skákla do Ikey pro nový chránič matrace a nakoupila v Pepcu dětem trička, elasťáky a tepláky na podzim. Vzhledem k blížící se škole už nakupuju předem. Máme aktovky, pastelky, fixy, pytlíky na tělocvik a od soboty i penály. Musím totiž uznat, že ne vždy levné znamená nekvalitní. Toník má školní batoh z Pepca už dva roky a přežil. I penál. Takže od září mají všichni vše nové. Batohy byly za 179,-, penály se základní výbavou za 59,-, pytlíky, ze kterých jde udělat batoh, byly také kolem 60,-.... Prostě jsem nakoupila pro tři děti úplně všechno za dva tisíce. A toho nadšení! :-))





Ke všem batohům pak měli ve stejném dekoru i penály atd. Koukám, kolik dní už ty fotky mám, tak jestli jsem Vám je už ukazovala, tak pardon. :-))

Nemusím totiž řešit žádnou ergonomii zad, protože je ráno vyklopím přímo u vchodu do školy. Škola je složená z jídelny, kuchyně a šatny v přízemí (vzadu je zahrada s prolejzačkama), záchodů, nového kabinetu a klece s andulkama v mezipatře, dvou tříd s kabinetem v prvním patře, třídou pro prvňáčky v dalším mezipatře a dvěma novýma třídama v podkroví, které mě překvapily svou skandinávskou jednoduchostí se světlými střešními trámy a zářivou bílou. Na tělocvik se chodí ven nebo do místní pidisokolovny. V první tříde je většinou do deseti dětí, v dalších třídách do dvaceti. Je to prostě vesnická škola se vším všudy a mě se to moc líbí.

Vybalili jsme kamna... a jsou úžasná. Mají opravdu velká prosklená dvířka a když je chtěli kluci zvednout z té palety, nechápali, proč jsou tak strašně těžká, že se ani nehnou. No, byla přišroubovaná k té paletě, na které kluci také stáli. :-))))


Přivezla jsem nové postele do ložnice a válela se v šatech na chodníku, abych zahákla pavouka. :-))) Ano, jela jsem je stěhovat v šatech. :-))))


Odstěhovala jsem s dětmi ve čtvrtek postel z ložnice. Dělal mi jí taťka podle mého přání a bude v pokoji pro hosty. Stěhovali jsme jí s dětmi na dětském skateboardu, protože nebyly schopné ji zvednout na jednom konci ani ve třech.


A tady je naše nová postel. Jsou to rámové matrace na dřevěných nohách vysokých 20 cm. Na nich je krycí měkká matrace. A názorná ukázka toho, jak by to u nás vypadalo, kdybych nevybílila. Cukalo by nám všem oko z toho. :-))) Ale mám tu už připravené palubky a celá zeď až do výše okna nad postelí bude obložená palubkama. Tím se vytvoří takové velké čelo postele. Ještě váhám mezi bílým a šedým mořidlem, ale spíš se přikláním k tomu šedému. Miluju tu vůni dřeva a tu atmosféru, kterou dřevo vytváří. Jen nevím, jestli to vydržím, než bude v ložnici hotová podlaha. Asi ne. :-)))


A tady už konečně ustláno. Postel má prodlouženou délku, je dlouhá 220 cm. Poprvé v životě mi nohy nekoukají ven z postele. :-)))) Je to bááájo! :-)))


Naše první maliny! Už se nemůžu dočkat, až je vysadim u plotu a ony se rozlezou do všech stran a my budeme mít spoustu malin. Vidím to zas růžově, že jo? :-)))


Na terase mi úplně sama vyrostla kytička... Myslím, že to je surfínie, kterou jsem měla minulý rok a když jsem oštipovala odkvetlé květy, házela jsem je do květníku. Asi občas něco vylítlo a teď tam roste a dělá radost.

Páteční Pepco mi také konečně zajistilo hořčicovou barvu do obýváku, kterou už dlouho sháním. Vlastně někdy od minulého roku. Měli heboučké deky a polštářky a "dřevěná" kola na stůl.



Začala jsem konečně vyšívat svůj vysněný polštář. Je to šedý povlak Gurli z Ikey a bude na něm bíle vyšitý věneček. Na kolo jsem spotřebovala 3 bavlnky, čtvrtá padla na první lístečky a další už nemám, takže musím dokoupit.


V neděli jsme měli návštěvu, manželův tatínek s přítelkyní a téměř dvouletými jednovaječnými dvojčaty. Kluci byli hodní a také se u nás vykoupali.



A od neděle tu mám Britney Spears. :-))) Ty chlupaté gumičky prostě musela mít. :-)))



A dnes jsem přidala další dva malé záhony k těm stávajícím zeleným. Musím koupit šedý sprej a všechno přetáhnu. Bolí mě z toho oči. :-)) Letos žádné pěstování nebude, prostě a jednoduše jsem to nezvládla a něco mi sežralo všechny jahody. Takže makám na stoprocentní připravenosti na příští rok. Jsou připravený semínka dýně, v plánu jsou divoká rajčata, česnek, okurky a saláty. Jo a ta brokolice konečně. :-))

Indy kouká, jestli tam neroste salám. :-))



Tak se mějte a užívejte posledních dní léta... :-)

Komentáře

  1. To je zas paráda, u vás se stále něco děje :) Postel parádní, Luxol má nové barevné lazury a mě láká "máta" a "třešňový květ". Budeme dceři obkládat roh palubkama v pokojíčku kolem postele. Pokojíček je bílý s šedým nábytkem Hemnes, tak to chce trošku zněžnit barvou. Bazén je super, ale já už se cítím podzimně-hokkaidy sklizeny a čekají na první polévku a ranní mlhy a deště mě přinutily vytáhnout deky a čaj :) Nesnáším vedro, jaro a podzim-to je moje. Tak už vymýšlím jakou barvu bude mít náš letošní adventní věnec :D součástky z Číny putují měsíc, výborná výmluva k nákupu nyní :D PS: za 2 dny vychází bible! Ikea katalog. Největší svátek roku :D Zítra jedu po roce do Ikea, snad mě nechá dvouletá pokochat. Jo a ta malá, pokommátakmodréoči :D Tak říkají všichni mojí slečince, má taky studánky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, Hani, úplně mi mluvíš z duše! Já už mám taky podzim a brzo prostě tu hořčici vytáhnu srpen nesrpen! :-)))) Taky miluju podzim a nemůžu se dočkat, až se večer začne stmívat dřív a já se dožiju toho, že si zapálím svíčku. :-))) Teď se stmívá tak pozdě, že na to nemám ani pomyšlení. A ty mlhy už jsou! Sice jenom po deštích, ale i tak na ně zírám z okna s nadšením.
      Dýňovou polívku máme od včerejška a před chvílí jsem dopekla plech s dýní, cuketama, čenekem a červenou řepou. Zítra už jen rozpeču s mozzarellou.
      O Luxolu nevím, já to vždycky shrábnu v Ikee. :-)) Ale mátová musí být úžasná a co teprve třešňový květ! Bude to super a myslím, že palubky jsou prostě krásné, když se to s nimi umí.
      Taky jsem teď pod dekou a piju čaj. :-))) To prostě miluju.
      Jééé, už se to objednávání musím naučit! :-))))) Já mám už třetím rokem v plánu jen zelenou na jehličí a bílý sníh, tak snad se to letos opět nezvrhne v rudé peklo. :-)))) Ale moc bych chtěla bílá světýlka na dům a strom u domu.
      Já víííííím!!! Každý den kontroluju stránky, jestli už není aspoň on-line! :-))) Ale 15.
      pro něj vyrážim!
      Jéé, tak si to užij! Už tam taky musím zajet se jen tak projít... to mi chybí...
      :-)))) My máme skoro všichni modré oči! Tchýně, tchán, já, můj taťka, všechny moje děti... Jen manžel a moje mamka mají zelené. Barvou očí u dětí jsme si byli celkem jistí ještě než se narodily. :-)))

      Vymazat
    2. Já snad neusnu, jak se těším. Seznam a prasátko mám v kabelce a budu po roce celý den ve svatostánku Ikea :D JO! žárovky na novou garáž musím objednat, ČEZ bude mít radost :D katalog bude 15. online, papírový bude kdovíkdy, musím si ho objednat na černým trhu (mimibazar) :D

      Vymazat
    3. :-)))))
      No od 15. je v Ikee k vyzvednutí právě papírák! ;-)

      Vymazat
  2. Paráda, článek je tu! Sedím pod dekou, piju čaj z nového hrnku (není to teda ikeacky, jako skoro všechno u nás doma) 🤣 a vychutnávám článek. Dítě spí, manžel ještě nedorazil z práce, mám uklizeno, vyzehleno, tak se kocham. Už mám take podzimní náladu, přemýšlím nad výzdobou doma. 🙂 A Vánoce? Už aby to bylo. Mám je většinou červené, ale letos přemýšlím nad obměnou. Už mě několikrát napadlo, že bych vás a vaše nápady potřebovala i u nás doma, nechcete se stavit? 😉 Přeji krásný večer a těším se na další fotky a články!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Míšo! :-)) Já teď šilhám po hrnečcích i jinde, viděla jsem nádherné jak v Pepcu, tak v Jysku, ale i v Nanu-Nana. Akorát to už nemám kam dávat. :-))))
      Také pořád s dětmi mluvíme o Vánocích, pouštíme si dokonce i vánoční pohádky. :-)))) To, jak se ochladilo, k tomu přímo vybízí. Do toho se tu ale plánují masky na Halloween a letní párty, tak je to takový mišmaš. :-/
      Jasněěě, co zítra? :-))))
      Vám také, Míšo, a děkuju. :-)

      Vymazat
    2. Já jsem na hrnečky úplný úchyl, manžel mi říká vodník 🤣 z každého místa, kde jsme si nějaký přivezu, naposledy tenhle aktuální z Ledče nad Sázavou 🙂 Zítra nejsme doma, jedeme k zubarce, ale ve čtvrtek jsme s dcerou doma 😉

      Vymazat
    3. :-))) Já pravě taky miluju hrnečky, ale hrozně mi doma vadí každý jiný, takže se držím svých 4-5 sad a vždycky, když mě svádí nová kolekce, zarazí mě cena za 8 a víc ks. :-)))
      :-)))

      Vymazat
  3. Nádherné čtení.Máte můj velký obdiv,jak vše zvládáte v klidu a s přehledem.Baracek je kouzelný a pokaždé se moc těším na další článek.Holky jsou kočky ����.Brzy se uzdravte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha háá, moc v klidu a s přehledem to není. :-)) Ale je to vlastně jediná činnost, která mě opravdu baví a naplňuje. :-))
      Moc děkuju za milý komentář. ♥

      Vymazat
  4. Vypadá to fakt super pohodlně. Hlavně ta vysoká matrace. My teď přemýšlíme taky nad tím, že ji vyměníme. Chci se po cestě z práce podívat do Vesny, jen je mi jasné, že když pojedu bez ženy, tak mi to dá pěkně najevo, že já to neumím vybrat. :D Takže to musím naplánovat tak, aby ona jela ideálně se mnou... A v nejideálnějším případě ještě rovnou s přívěsem, ať si ji můžeme odvézt. :)

    OdpovědětVymazat
  5. A jak je to u vás? Chytlo by se povlečení 200x200 a nebo nemáte ani tak velké děti? My máme dvoumetrové pařízky a tak je potřeba jim také něco dopřát. K tomu ještě přítelkyně, no není to jednoduché skutečně uživit, ale tak snažíme se jak asi každý, že ano?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s