Přeskočit na hlavní obsah

23.6.2020 - Pár fotek od nás

Pěkné úterý!

Mám tu pár fotek z poslední doby, tak Vám je sem dám, než zapadnou v té hromadě dalších... :-)





























Komentáře

  1. Nádhera, hezky jsem se pokochala...potřebuju už do Ikea, mám absťák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Hani. Já tam taky potřebuju, ale postaru. Bez roušky a na tři hodiny aspoň. :-)))) Jo a nějaké peníze by byly také fajn. :-))))

      Vymazat
  2. krásný Luci, stojí za to kouknout, jak to u vás vypadalo před pár měsíci. je to obrovský posun kupředu ...
    apropo - taky potřebuju IKEU jak sůl .... jen se bojím - jak to tam teď vypadá během všedních dní odpoledne, respektive možná o víkendu, jelikož se tam asi jindy než v tenhle nejblbější čas - víkend po O, nedostanu ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, ty fotky "před" a "po" mě vždycky baví. :-)
      Už jsem to v pátek odpoledne vyzkoušela a super. Parkoviště teda plné, ale uvnitř klídek, a to byl výprodej! Jako vždy jsem koupila něco úplně jiného, než pro co jsem šla, takže... :-))))
      Víkend....no, víkend je obvykle sebevražda. :-))) Párkrát jsem to zkusila. Přes den to vypadá, že nikdo nemá nic lepšího na práci, než jet do Ikey, a v sobotu večer to vypadá, že už nikdo nechodí do hospody, ale do Ikey. :-)))
      Ale už se chodí bez roušek, tak se dá alespoň dýchat. :-))

      Vymazat
  3. To je taková krása! A ta zahrada je neuvěřitelně útulná.... ty břízy s houpací sítí ..aach...

    No a ta světýlka... ach, ta světýlka. Já toužím po řetězech na dvoře už dlouho, tak když to tak vidím, asi to budu muset nějak zrealizovat.... Já měla ty solární lampiony i řetěz... ale u nás to moc nefunguje. V létě, kdy se baterie dobře dobije, není v noci tma... A když konečně je v noci tma, je už většinou chladno, popřípadě je tma až někdy po půlnoci, takže venku už nikdo nesedí :D No a v zimě zase nesvítí, protože je přes den tak málo světla, že se nestihnou nabít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujuuuu, Terez! :-) Přes den už je to útulné méně... :-))) Budu na tom muset ještě zapracovat. :-))))
      Právě... toužila jsem po světýlkách tak dlouho, až jsem vzala provaz, na žebříku ho zahákla za kmen břízy, druhý konec jsem namontovala na wifi anténu na fasádě :-))) a elektrikářskou páskou jsem k tomu přidělala vánoční světýlka na stromeček. :-))) Trochu jsem to nařasila, protože to bylo moc dlouhé a nakonec to vypadá skvěle. Ještě mám připraveno na druhou část, takže se to ze dvou míst na domě bude sbíhat k té bříze, ale hledám, kde to na domě přikurtuju. A taky mi všichni odvezli žebříky, tak si budu muset počkat. Blíží se má každoroční letní párty, do té doby to vymyslím. :-))
      Solární lampiony strašně miluju, ale prostě je nemám kam pověsit. :-/ Musim si pak udělat pergolu, nějaké zastřešení by se hodilo, abych nemusela při každém deštíku uklízet jak blázen. Navíc... co je víc, než sedět venku při dešti... pod střechou teda.. :-))))
      No jooo vlastně... to mě vůbec nenapadlo, že u Vás to nemá kdy svítit. :-))))
      Říkam to pořád... miluju střídání ročních období... v létě je sice krásně, ale tomu zimnímu pošmournu se svíčkama a ohněm v krbu se nic nevyrovná.
      No tak to je jasná volba na ty elektrické řetězy. :-) Ty z Lidla mají 6hodinový časovač. Strčím do zásuvky, zmáčknu tlačítko a každý den se rozsvítí ve stejnou dobu na 6 hodin. Geniální a použitelné celoročně. :-)

      Vymazat
  4. Krásné !!! Vyladěné, nadčasové)))
    Chodím sem moc ráda a těším se vždy na nový příspěvěk.
    Přeji hezké prázdniny .Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, Evi. ❤
      Také přeji krásné prázdninové dny. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s