Přeskočit na hlavní obsah

13.12.2017 - Lítáme

Pěknou slunečnou středu!

Minulý týden jsem k narozeninám dostala nádherný teplý slunečný den a dnes k svátku také. :-)

Včera jsme vyklopili děti ve škole a školce a jeli na stavbu. Zběsile jsme uklízeli bordel z podlah, protože měl dorazit v 8 ráno písek na vyrovnání podlah a mělo se začít vyrovnávat. Samozřejmě jsem se na to neoblíkla vůbec vhodně, takže jsem se snažila neušpinit. No...skončila jsem špinavá a zpocená.  Kolem deváté jsme chlapům volali, kde to vázne, a zjistili, že je to v plánu až na zítra. Ne dnes. :-)

Protože jsme neměli sebou peněženky, jeli jsme domů na snídani. Abyste tomu rozuměli... já se ráno prostě potřebuju nasnídat. Jinak je mi pak hlady blbě a moje výkonnost na bodu mrazu. Jenže rozespalá nejsem schopná jíst, takže ráno nacpu snídaní akorát děti a odjíždíme. Mám vždycky v plánu, že od školy hned pojedu domů, nasnídám se, učešu a tak... a poslední dobou i zalezu zpátky do postele...ale pokaždé se to tak nepříjemně zvrtne, že už se kolikrát domů ani na tu snídani nedostanu (ani na to učesání atd). Ano... jezdím do školy a školky a vypadám po ránu jako blázen. :-)))

Pak už jsem jenom jezdila a sháněla a nakupovala a na stavbě se pěnovalo. Musí se utěsnit všechny otvory. Vylití podlah je objednáno na pondělí 18.12.2017. Do té doby musíme utěsnit stavbu proti průvanu, vyrovnat podlahy pískem, na ně úhledně naskládat podlahový polystyren a na něj podlahové topení. Brnkačka... v životě jsme to nedělali. :-))

Ne cestě do Hornbachu jsem potkala auto, které mě hrozně baví. Viděla jsem ho poprvé živě. Už jste ho někdy viděli? Schválně, poznáte, na co je?
Kdo poznal, že je na přesazování stromů? :-) Úúúúžasnééééé!

Na čtvrtou odpoledne jsme tak tak stihli vánoční besídku před školou. O víkendu totiž před školu postavili obří strom, jako na náměstí, ozdobili ho a osvětlili. Včera se kolem něj zpívalo a tančilo. Děti ze školky měly několik písniček a školní děti zahrály Mrazíka. Bylo to vtipné a roztomilé a i když jsem si myslela, že pak rovnou pojedeme na pohotovost, aby mi uřízli všechny omrzlé prsty na nohou, vypadá to, že jsme přežili. Ale je mi zima, jen si na to vzpomenu. :-)

Dnes ráno tedy na stavbě pokus číslo dvě. Dovyklizení domu. Příjezd a vylodění dvou náklaďáků s polystyrenem. Tady už je asi třetina naskládaná v domě...
Složení písku...
A nafocení všech rozvodů v domě. Ač máme úplně základní požadavky, překvapivě je kabelů spousta. Do obýváku svítilo nádherně slunce...
Ale na oknech ještě byla námraza...
V ložnici chvilku trvalo, než se celá rozzářila. Je to asi nejsvětlejší místnost v domě...
Dětské pokoje...




A pohled napříč domem od pokojů až ke vchodu...
Takže... Dnes a zítra rovnáme podlahy a pokládáme polystyren. Do neděle musí být položené podlahové topení. V pondělí vylejváme a jdeme honit dočasnou přípojku elektřiny, abychom mohli o Vánocích začít topit. :-))

Ještě, že už děti nadšeně 1.12. ozdobily stromek. Nevím, kdy bychom to dělali. :-))



Tak já zas běžim, ať to stihnem... ;-)




Komentáře

  1. Naklást polystyren nebylo tak strašný, jen obřezat roury s vodou a aby pasovaly zámečky-máte taky ten s pukama? A natahat obvody podlahovky to bylo hned, dělali jsme to od oka a vyšlo to pěkně. Inspirovala jsem se na http://www.domeceksnu.cz/ tam to mají pěkně vše nafocené a popsané. Podlahy byly v pohodě, ale vy máte velké plochy, my dělaly klasicky ručně beton a do rovinky na milimetr :D Nyní si užívám teplou podlahu a je to luxus, zvlášť po ránu v koupelně. Stromeček máte krásný, ještě že máte vánoční skřítky, co jej ozdobili, my máme skřítka, co stromeček odzdobuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuju moc za odkaz, už ho ve volných chvílích pročítám. ;-)
      Nemáme polystyren s pukama, prostě jsme se s tim poprali.
      Do nedávna naši skřítkové také převážně odzdobovali. :-))

      Vymazat
  2. Super, jede to celkem dobře ;-) já bych si na podlahovku netroufla, ale já bych si netroufla na spoustu věcí :-)))) vy jste šikovnější.. Jen si ted říkám, že to byla zbytečná investice dávat do celého přízemí, stačila by v obývacím pokoji,jídelně,kuchyni, v ložnici netopíme vůbec a jak se tam krásně spí (proudí tam trošku tepla od kamen), na chodbách je to zbytečný do podlahy (jako u nás), do chodby vytápí kamna svými zády,na záchodě se dlouho nezdržujeme,takže tam je podlahovka taky vypnutá a v koupelně nám to zas vytápí žebřík, na co jsme do toho vrazili tolik peněz je mi záhadou. Tak příště ;-) Tak aspon se vyplácí investice do kamen biofire :-))))))))))) Těším se na další foto. A nemůžu se dočkat vaší kuchyně teda. Čím víc ted slintám po krémové, tím víc se mi naopak začíná líbit ta šedá, ač šedý v domě nemáme snad nic :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, my jsme si prostě museli troufnout. :-)))
      Nám třeba na nevytápěném záchodě přimrzá prkýnko k zadku, takže na vyhřátou koupelnu se vyloženě těšíme. :-))) Teď tu máme zimu, že by se nikdo z rodiny ani nevykoupal. Navíc, bude to dlouhý dům, teplo z kamen se do koutů nedostane.
      Já na tu krémovou Bodbyn slintám pořád. :-)) Ale jsem s tou šedou tak spokojená, že nechci "šlápnout vedle". Jsem na tu naší strašně zvědavá. Vůbec celkově... těším se... :-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s