Přeskočit na hlavní obsah

4.4.2018 - Samolepici tapeta

Peknou teplou stredu! :-)

Od vcerejska je venku krasne (19°) a ja presunula svuj zajem ven. To je totiz nevyhoda dokoncovani domu na jare a v lete. Leze Vam do toho zahrada. Neustale se rozhodujete, jestli koupit nabytek dovnitr nebo ven, kdyz jste venku, uvnitr se nic nedela, ale Vy prece nemuzete byt uvnitr, kdyz je venku tak krasne! A tamhle maji tak krasne kvetiny, co by se Vam sem hodily! :-)) Chapete me, ne? :-)))

Pravidelne tedy prebiham dovnitr a ven. Dovnitr ted hlavne vyprat. Doted bylo hnusne. Uvnitr neni mozne kvuli vlhkosti susit vyprane pradlo, tudiz se pralo jen kdyz bylo hezky. Vsichni vime, kolik dni to bylo. :-/ Jeste, ze mame tolik obleceni. Az na manzela. :-))

Vcera sice bylo nadherne, ale foukal vitr. Susak s vypranym pradlem jsem z hliny sbirala asi 5x. Dokonce se nekolikrat i sam slozil. :-( Sprosta jsem byla dost. Nezbyvalo, nez prach z nastesti suche hliny oprasit a znovu vse nandat na misto, aby to doschlo. Proto jsem vzala lopatu a kolecko a navazela sterk. Misto pro stul, ktery mam na terase takova motivace nebyla. :-)) Vyprane pradlo valejici se v bahne uz ale ano. Vzdycky po nekolika koleckach zacnu zpomalovat, pozdeji uz neudrzim kolecko v ruce (dneska pekne citim svaly na zadech - o kterych jsem ani netusila - a stehna).

Terasa se tedy zacina rysovat... (verte mi, uz ten sterk je proti bahnu luxus :-)))

Velikonocni pondeli bylo v nove vesnici vesele. Cela ulice byla plna koledniku, vsichni byli venku, sousede si prali vesele Velikonoce, koledovali kluci i holky, na stromech a kerich povesena malovana vajicka... Jsme na spravnem miste. :-)) Dodrzuji se tu zvyky a tradice. :-) Snad nebudou mit nic proti nasemu Halloweenu. :-)

Nase deti odpoledne vybehly hledat cokoladu, kterou jim po "zahrade" poschovaval velikonocni zajicek. Nadsene behaly s kosicky, hrabaly a jasaly.
Doma se pak s nalezem chlubily a ladovaly se, dokud jsem jim to nezatrhla. :-)

Uz nejakou dobu pracuju na zakryti oloupaneho laku na skrinich Stuva. Byly tam samolepky, ktere pri strhavani na nekterych mistech sly i s lakem. Od zacatku jsem mela v planu, ze vsem skrine nejak vyzdobim. Domecky me bavily od zacatku a moc jsem je chtela. Strihat a vyrezavat je ale byla ta nejhorsi prace na svete. :-))
Cerny domecek jeste potrebuje dodelat spodni patro. A stejne budu muset bilou barvu koupit. Domalovat hnede mezery.

Tuhle skrin si rovnou zamluvila Am. Byla nadsena. Am je nase zena roku. Je to holcicka, co si hraje s miminkama, ale neboji se vzit do ruky kladivo, pozna na silnici znacky aut a vyleze na silnicni panely. :-) Bude to mit v zivote tezke. :-) Je az prilis samostatna...

Skrin pro H zatim ceka na inspiraci. Ona je princezna, miluje holcici veci, ruzovou, trpytky, sukynky... Zatim tam ma korunku a asi to bude chtit zrcadla...

Motiv pro Tonika me napadl vcera. Uz pred 3 dny jsem mu polepila supliky cernymi trojuhelniky. Jeste mi tam jeden chybi do poctu, vytknul mi dnes rano.

Kdyz odjely deti rano z domu, vrhla jsem se na strihani a rezani. Tonik ma rad pohadku Zelezny obr, ktera me inspirovala ke svemu vytvoru (puvodne planovana mapa sveta by byla fakt sebevrazda :-))). Robot!

Misto snidane jsem vystrihala robota, ktery ma na vysku asi 60 cm.

Mozna jeste pribyde raketa do vesmiru... at ma o cem snit...

Jo a taky uz mame vanu! Teda...koupenou a doma! :-))

Doufam, ze jste svatky stravili tak, jak se libi Vam (tradice netradice) a mejte se! :-)

Komentáře

  1. už to krásně zabydluješ :-) Jediné, co by mi nedělalo radost je to, že to budu muset zase vše vystěhovat kvůli podlaze.... Tu máte v plánu kdy?? Jinak s prádlem ti rozumím... my se stěhujeme od čtvrtka a pračku mi M. zapojil včera v noci... Musím ho ještě přemluvit, ať mi instaluje venkovní sušák a hurá, jdu konečně taky prát... je tam toho už hromada :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to ja nemyslim. NEMYSLIIIIIM!!!! :-)))) Nevytahla bych z pytle ani ponozky, kdybych si vzdycky predstavila, co me ceka! :-))))
      Zatim maji podlahy pres 15% vlhkost, takze na 0,3% nebo kolik si jeste pockame. :-/
      Bezovy prach bude brzy muj kamaraaaad! :-)))
      Uz se stehujeteee??? Woooow! A jakto, ze se smejes? :-))))) Ja pri tom malem umrela! :-))))

      Vymazat
    2. já taky málem umřela a umírám pořád... už jsme přestěhovaní od pátku, ale léčím se z toho doteď... Pošlu ti fotky na FB. To máš pravdu, asi nemá smysl na to myslet... to by se člověk zbláznil... ale tak vlhkost 15 % zní lépe než 90... že jo.... máte nějakou vizi, kdy by to mohlo už být? Teď to ale jistě bude vysychat jedna báseň, kdy bude teplo a bude se moct dát víc větrat :) Drž se!

      Vymazat
    3. Je to strasny, vid? :-))
      Ale jooo, urcite to je lepsi, ale porad to vlastne znamena, ze NEmuzeme polozit podlahu. :-)))
      Diky, ty taky! Uz ted to mate krasneeee! ;-)

      Vymazat
  2. Pomalu, ale krásně se to rýsuje. Věřím, že terasa už je pohůdka se štěrkem. Nesnáším bahno. Co plánujete v budoucnu na štěrk? Prkna? Skříně jsou úžasný. Jste šikula. Já jsem na tohle levá. A vana mě zajímá až bude usazená v koupelně. Je nějaká atypická? Takhle se zdá jako čtverec. Jaké má rozměry?
    Užívejte sluníčka a těším se na další fotky...
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helco, prave jsem dosterkovala posezeni. Ale dostat se k nemu je na skok o tyci. :-))))
      Chtela bych prkna. Je to muj sen.
      Vana je asymetricka. Rozmer 160x100 a na druhym konci neni 100, ale asi 60. V nejakem dalsim prispevku hodim odkaz. ;-)
      Je skvele prostorove usporna, pritom by mela byt velikostne prijemna. Tak uvidime. :-)

      Vymazat
  3. Hola zlepšovák-sušák zatížit dole cihlou :D pořádnou cihlou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))) cihly uz nemam! :-)))
      Vzdycky mi to jistil provazek z okna. :-))))

      Vymazat
  4. tak s tím sušákem na prádlo to zažívám každé sušení, o víkendu jsem ho zvedala a oprašovala prádlo několikrát a tak jsem se u vašeho příspěvku na úkor vás zasmála :-) no u mě mi to ale směšné nepřipadalo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) tohle uz me nerozhodi. :-))) Tady se tak prasi, ze je fuk, jestli bude pradlo od prachu uz z vesaku nebo do 5 minut po obleceni. :-)))
      Pisu sem vsechno, at vite, az se Vam to stane, ze se to stava i ostatnim. :-D. ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s