Přeskočit na hlavní obsah

11.9.2018 - Nové a nové začátky...

Krásné úterý!

Tedy... ten dnešní hic nebyl vůbec krásný a doprava na D5 také ne. Ráno to stálo na Prahu, odpoledne na Plzeň. Ale večer se ochladilo a nebe se zalilo růžovou barvou, až jsme měli doma všechno růžové z té záře a byla to krása. Vím, že to znamená chladnou noc a to se mi líbí, báječně se spí.

Začala nám škola, Toník začal druhou třídu, která je tady na vesnici spojená se čtvrtou. Nikdy jsem tyhle malotřídky nezažila, ale pro něj je to lepší v tom, že snáz objeví kamaráda. Mezi pěti kluky včetně něj se to hledalo hůř a také žádného nenašel. Jinak si výuku vůbec nedokážu představit, ale rozhodně mi to přijde zajímavé. Znáte mě, jakmile je to jiné, baví mě to. :-)))

Asi jsem duší anarchista. Bouřím se proti zažitým stereotypům, odmítám dodržovat zbytečné a zastaralé zvyklosti... přitom jsem konzervativní až to bolí. :-)))) Bojují ve mě tihle dva a jejich převaha závisí na mém vyspání.

Ve čtvrtek začal výrazně dosluhovat můj dlouholetý přítel Samsung Galaxy Note 3. Byl to Pan Mobil, nejlepší na světě a ještě dlouho po jeho uvedení na trh a po uvedení jeho nástupců se mu nic nevyrovnalo. Neměla jsem zájem o žádnou novinku, o žádný nový skvělý design... můj mobil byl stejně vždycky nejkrásnější a nejlepší. Navíc... nenávidím učení se s novým mobilem, přehrávání osobních věcí z jednoho do druhého, stejně vždycky o něco přijdu, a minimálně týdenní přizpůsobování si k obrazu svému.

Ale... nenápadné a pozvolné vypadávání funkčnosti začínalo otravovat život a ohrožovat práci. Bylo nutné okamžitě jednat. A tak jsem si v sobotu vyjela pro nový mobil a v neděli dala druhé kolo kvůli nové menší simkartě. Za chvíli už nebudou ani vidět. A můj favorit?

Dalších 20 tisíc za mobil už se mi dávat nechtělo (vždyť Vy víte, kolik toho potřebuju :-))), nástupce Note 9 teď stojí dokonce kolem 30 tisíc. Takže jsem zalovila v konkurečních vodách. Popravdě... našla jsem si mobil asi za 4 tisíce... znáte to, když přijdete o milovanou věc, je Vám všchno jedno, ale byl mi navrhnut mobil dražší... třikrát tak dražší... Huawei Nova 3. Reakce všech byla: "Ten z reklamy se 4 foťákama?"... no... asi... tv příjem nemáme, nemám ani ponětí, co běží na reklamách... :-)))

A tady je... můj nový modrofialový fešák...
A že to byl výborný kup, posuďte sami na následujících fotkách...







Začínám tedy s novým mobilem, s novým zaměstnáním, vlasy se mi samy zkrátily tak, že mám novou ofinu, ráda bych něco udělala se svým starým tělem... :-)))) Ale třeba to přijde při pokládání nové dlažby v našem novém domě a při montáži nového plotu a pracích na nové zahradě.

Zbytek života bych ráda nechala při starém. Nestojím o nového manžela, nového psa ani nové auto. :-))

Začíná období opatrného úklidu, což v praxi znamená udržet určité věci zaprášené a nenarušit pavučiny po domě. Blíží se Halloween. :-)))) Nebudu lhát, je to teď s tou výmluvou jednodušší... :-))

Jo a taky mám novou rýmu a nový červený nos. Vypadám jak Rudolf, což není nic příjemného, protože nejsou Vánoce. O nových pár kilech navíc díky už měsíčnímu celodennímu upoutání k pc taktně pomlčím.

Dnes jsem přivezla domů naši podzimní a halloweenskou výzdobu. Kdybych se po cestě vybourala, našli by záchranáři přes celé auto kosu, několik koster, spoustu hmyzu, černé vlasy a oční bulvy. :-))) Možná bych se dostala do novin. :-))) Kosa je samozřejmě dřevěná a tuto věrnou kopii má na svědomí můj tatínek. Spoustu dekorací pak má nejmladší sestra. Minulý Halloween jsme přišli o hlavu čarodějnice, letos budu muset vymyslet něco jiného, co přivítá a při odchodu vystraší všechny účastníky...


Plán je jasný... nové předsevzetí... hotové podlahy do Halloweenské párty - 27.10.2018. Držte mi palce, jestli to zvládnu, jsem žena roku. :-)))

PS: má se ochladit, tak vytáhněte deky, nanoste dřevo a uvařte čaj. My si teď s radostí udělali horkou krupičkovou kaši... konečně je to správné období...



Mějte se! ;-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s