Přeskočit na hlavní obsah

12.2.2019 - Růůůůžovéééé jaro! :-)

Pěkný úterní večer!

Venku je dnes jak na apríla, od rána se střídá sněžení, mrholení, padající kuličky, slunce a jasno, konec světa, vítr, sněžení, kuličky... Já totiž od včerejška peru. :-))) A tak po několika suchých dnech, kdy jsem na prádlo nesáhla, jsem dostala prací horečku a venku je na to počasí absolutně nevhodné. :-)) Jako vždy. :-)) To mě ale nezastaví, špína přetéká... :-))

V pátek jsem se... možná ve čtvrtek to už bylo... nebo v pátek? Já vím, je to jedno... Prostě v jednom z těhle dvou dnů jsem se rozhodla prostřít nově stůl a náš dům začít ladit do jarních barev. Na jaře mě to chytá barevně asi nejvíc. Ovládla jsem se vyndat velikonoční výzdobu, ale vytáhla jsem alespoň růžovou.

Po cestě v pátek od zubaře jsem vzala útokem Ikeu a to tak, že jsem pohodila auto na desetiminutové parkování (= motivace opustit obchodní dům tak rychle, že toho moc nestihnu koupit) a běžela pro růžový běhoun...

Hned u kytek jsem zapomněla na nějaké rychlé parkování a fascinovaně prohlížela a vybírala umělé květiny... :-)) Umělé pivoňky mám už asi dva roky, ale vypadají moc uměle, když jsou samy. Chtělo to něco přidat, aby kytice vypadala živěji a zajímavěji... Původní plán byla kytice á la luční kvítí, nepovedlo se mi ale nalézt vhodný materiál. Jak jsem říkala, na jaře jsem na růžovou, takže jsem pořád sahala po ružové... růžové a bílé karafiáty za 12,-/ks...

... jsem doplnila tmavě růžovým pryskyřníkem za 49,-/ks...

 ...a nakonec přidala šater latnatý za 49,-/ks.
Neodolala jsem samozřejmě větvičce eukalyptu, kterých budu potřebovat víc... Jedna za 79,-/ks.
Ve třech kusech už vypadá božsky...
Po cestě pro růžový běhoun jsem si prohlídla spoustu nových textilií i nádobí, zaujala mě nová řada nádobí DINERA, konkrétně nové hrnečky... jsou úchvatné a rozhodně vypadají stabilněji než ty staré. Asi se nám brzy rozbijou... :-))))





Ten tmavě šedýýýý... mmmm..

  
Ten bude první na mé pomyslné mušce... :-)) 

Jsou příjemné hladké a jemné, opravdu se mi líbí, a s cenou 39,-/ks už se jejich pořízení dá nějak zvládnout... Tedy... pokud jich nepotřebujete tak 16 jako já. :-))))

S růžovým běhounem MARIT v podpaží jsem míjela zlevněné růžové povlaky na polštářky a pléd, konečně v mojí velikosti: 150x210 cm. :-)))

Doma jsem to vybalila...



Upravila stůl...










A v sobotu jsme slavnostně poobědvali...









Doufala jsem, že naaranžuju i ložnici... už je tak asi ze 70% hotová, ale pořád ne vhodná k publikaci, tak tu někdy příště... :-)

Jo a srazila jsem k sobě křesla a navlíkla na ně potah na trojku. :-)) Ještě musim schrastit područky. . 




V pátek jsem byla u zubaře, překvapila mě zubařka. Abyste rozuměli, mám zubařku, ale na vybrané náročnější věci mám jejího syna, zubaře, který je tak podobně starý jako já... i když, snad mu nekřivdím... :-)))  

Vždycky se na každé návštěvě hodně nasmějeme. Pan zubař má podobný slovník jako já a paní zubařka má vždycky dobrou náladu. Hned po příchodu mi říkala, jak jí sestra upozorňovala, ať se mě zase neptá na účes, jestli jsem ostříhaná, protože já jí pak zase řeknu, že ne, že se mi to zase ulámalo a bude to trapné. Odpovídám, že už jsem zvyklá, že se mě ptá každý a že je mi to jedno, že stejně vypadám jak idiot. Sestra hned přidává, že je přece super mít vždycky účes jako od kadeřníka, aniž bych k němu musela a vyhazovala peníze. No... kdyby to byl chtěný účes, nestěžuju si...

Když se nade mě sklání sestra s odsávačkou a zubařka s vrtačkou, ptám se vyděšeně: "A rána po hlavě nebude?" Paní zubařka mě uklidňuje, že na tohle anestezie není potřeba, že zub je mrtvý, že ho jenom zakytujeme, ale že zkusíme a kdyžtak řeknu, jestli to bolí... Jójó, já tak zubaři skočim na špek, že to nebolí. :-))) Sestra se mlátí smíchy, že jim nevěřím. 

Nakonec to opravdu nebolí. Po vyplnění zubu následuje skousnutí barevného papírku, aby vše bylo dokonalé. Po chvilce prohlížení papírku se mě zubařka ptá: "Vy máte otevřený stisk, že?" Kývam hlavou: "Ano, včera jsem si ve sprše chtěla otevřít pytlíček s maskou na vlasy, dám si ho do zubů, skousnu, vyškubnu a von vyletěl úplně neporušenej! Musela jsem ho upilovat o baterii!!!" :-))) Prostě mám u předních zubů díru mezi horním a dolním patrem. Moc velkou ne, není moc vidět, ale k otvírání pytlíků s maskou to není... :-)))))

Tak nějak přežijte ty únorové dny, já bych nejraději někam zalezla a probudila se až na jaře... ano... ta energetická euforie už mě opustila a já se tu celé dny ploužím neschopná natřít zbytky zdí bílou barvou. :-))) Ale snad bude líp... ;-) 

Mějte se!

Komentáře

  1. Teeeda, koukám, že Ikea okopírovala další finskou klasiku :D tentokrát hrnečky Iittala - Teema. No jestli budou alespoň trochu jako originál, tak rozhodně budou stát za to. Růžová k Vám sedí, to už jsem psala.....a ty květiny mě dostávají. Musím říct, že je dělají čím dál hezčí. Naposledy, kdy jsem byla v Ikee, jsem na některých mohla oči nechat. Co si pamatuji z nabídky před pár lety, tak se to nedá vůbec srovnat. Hlavně mají velký výběr... Já bych si přála zahradu s takovým množstvím rostlin, kdy by mi nevadilo trhat je do vázy.... Nevím, jestli se někdy dočkám tak bujných pivoňkových keřů...tak že bych si také pořídila v mezičase ty umělé...? Jinak nevím, jak je možné jít do Ikey na skok....já jen než nahamounim svíčky, zabere mi to půl hodiny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faaakt? No vidíte, Terez, to jsem nevěděla. :-) V tom spěchu mi přišly úžasné, při příští návštěvě už si aspoň jeden vezmu domů. :-)))
      Jo, ta růžová se sem opravdu hodí. Nevím, jestli je to tím, že k ní mám opravdu vztah, ale třeba fialová nebo mentolová by tu tak hezká nebyla...
      Že jo? Já mám květiny fakt ráda, ale vydrží takovou chviličku... nestihnu se ani potěšit. Takže to řeším tak, že v domě mám převážně umělé, stále krásné, a venku pak ty živé. :-) Samozřejmě, jakmile to jde, mám ve váze živé nebo alespoň něco na stole v květníku, ale tyhle pivoňky s karafiátama se mi opravdu líbí.
      Přesně nad tím vždycky přemýšlím... kolik těch kvetoucích kytek bych musela na zahradě mít, aby mi to nebylo líto uříznout do vázy! :-))) Vždycky tam každý kvítek tak opečovávám a jsem blahem bez sebe, že tam vůbec je.... I kdyby to byl obsypaný zlatý déšť. :-)) Snad se mi letos povede ukořistit nějaké kvetoucí rostliny a úspěšně je udržet na živu do příštího jara. :-) Není jednoduché vybrat ty, které přežijí mou péči. :-)))
      No já tam taky okouněla pěkně dlouho. :-))) Měla jsem jí jenom po cestě, potřebovala jsem tam jenom vběhnout, ale to prostě nejde.... naštěstí ten den nebylo tak plno, takže tolerovali delší pobyt na nákladových parkovacích místech. :-))) Ale těch novinek mají plno, potřebuju se tam jít projít na pár hodin... :-))

      Vymazat
  2. Ty hrníčky jsou parádní, taky si na ně brousím zuby... Kdybysme neměli asi 30 jiných (samozřejmě max dva stejné), tak už je mám doma. Růžová v kombinaci se šedou se mi strašně líbí! Ale ta "baby pink" by mi doma neprošla, tedy u holek v pokojíčku samozřejmě jo... ale v obývaku a ložnici ne. My máme momentálně na stole hyacinty ze slevového koutku za 19,- ale ta vůně už začíná být trochu moc intenzivní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) Já zas mám tři sady po 12-16 kusech, takže musím prostě šktrnout jednu sadu.... :-/ To taky nevim, jak udělam. :-))))
      Můj manžel je v tomhle dokonalý ignorant v tom dobrém slova smyslu. :-)) Když mu to nepřekáží, nevadí mu to. :-)))
      Já si je pořád kupuju, ale pořád je nemám... :-))) Vzpomínám na tu vůni minulý rok. To byla vždycky facka hned, jak člověk vrazil do dveří. :-)))

      Vymazat
  3. Pěkné :) šedo-růžový má dcera pokojík, musím jí koupit ten potah na polštář, v růžové je dokonalý, už mám šedý a je to mazlik :) Mě ty umělé květy nebaví oprašovat, pěstuji frézie venku ve vaně a mám je celé léto ve vázách doma a neubyde, miluju jejich vůni a barvy. Jaro je tu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to máme úplně stejně. :-)) Koupila jsem Toníkovi ten tmavě šedý 65x65 cm, má ho v pokoji, ale nosí si ho i do obýváku, je strašně příjemný. A ten růžový mě zaujal teď. A sápeme se po něm všichni. :-))
      Pro mě je zase míň práce je vzít pod sprchu než se starat o kytky venku. :-)) Navíc, teď venku asi ty frézie moc nejdou, co? :-))
      Letos se mi snad povede ukořistit nějaké kvetoucí rostliny, mám je tak ráda... ♥♥
      Anoooo, jarooooo! :-)

      Vymazat
    2. No pozooor mně už raší rajčata na parapetech :D Frézie nastartuju v květnu a kvetou nonstop do podzimu :)

      Vymazat
    3. Hani, tak to je bomba!! Nám se teď podařilo akorát vypiplat řeřichu. :-))))))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s