Přeskočit na hlavní obsah

31.7.2019 - Bazén a konec bot u nás - 2.část

Krásnou středu!

Dnes bylo příjemné chladnější ráno, ale pak už zase bylo dusno. Holky, vyzbrojené kruhem a brejlema do vody se šnorchlem, hned naskákaly do bazénu a skákaly tam v těch 50 centimetrech celé dopoledne, než je vyhnala bouřka a pořádný slejvák.

Ano, máme už bazén. :-))

Ve čtvrtek měli v jednu odpoledne přivézt vodu, takže jsem ve středu večer už dost unavena šla skládat bazén. Nejdřív jsem vyskládala desky z tvrzeného polystyrenu na urovnanou hlínu. Tedy, aspoň jsem si myslela, že je to rovné, než pode mnou prasklo několik desek. :-))



No nic, neni tu čas se s tim ...., začala jsem stavět ocelový plášť. Jenže jsem aktivně plastové části základního kruhu srazila na doraz a nenechala vůli, takže byl ocelový plášť jednoduše větší než kruhová základna, do které se zacvakával. Pokoušela jsem se to ručně roztáhnout, ale bylo to nad moje síly. Zápasila jsem s tím až do tmy a absolutně vyčerpaná šla spát.

Ráno jsem si vzala šroubovák s plochou koncovkou a šla na věc. Do spoje jsem ho vždycky narvala a pákou spoj roztáhla. Za chvíli jsem měla kruh dost velký na to, abych ho mohla do základny zacvaknout. Tak to bychom měli...



Říkala jsem si, kde je ta plachta, a ona byla zabalená v krabici. Docela těžké krabici. Vybalila jsem jí a začala svorkama chytat na krajích. Samozřejmě mi nevyšla a při zatáhnutí vyskákaly sponky z druhého okraje. Takže znova. Postupně mezi sponkama pořádně vypnout a držet a držet. Nakonec se mi to povedlo a já si začala dělat starosti, jak našroubuju vývody pro filtraci, když se mají dělat a s napuštěnou vodou 6 cm pod vývody, aby byla plachta dostatečně napnutá. Telefon s rodiči mě utvrdil a dodal odvahy... Chlapi s vodou začnou napouštět a až se budem blížit, přerušíme napouštění, já nainstaluju čerpadlo a bude se napouštět dál. Nervy jsem ale stejně měla. Není nad to, když něco děláte prvně, vůbec nevíte, jak na to a ještě na Vás všichni koukají a čekají. :-))



Přijel pán s cisternou, začal napouštět... A napustil 50 cm. Pak voda došla. Měl nádrž jen na 8 kubíků. My máme bazén na 15. :-))) Vývody na filtraci si můžu nainstalovat v klidu...


Ama si hned nadšeně šla umejt nohy od bahna, když jsem podepisovala papíry...



A v úterý večer tam děti hupsly... :-)))



Dočasně je tam bílá textilie kolem, protože z vybagrovaného terénu s hlínou se okamžitě staly bahenní lázně díky stříkající vodě z bazénu. Ta textilie to výborně drží. Musim vymyslet něco estetičtějšího... :-))

Já zatím dneska konečně vytřela a uklidila, nalepila filcová kolečka na všechny nohy u židlí včetně lavice, takže teď při odsunu od stolu nebudíme i mrtvé z hrobů... :-))) A teď konečně sedím, holé nohy, pantofle v chodbě k ložnicím, rozhlížím se a konečně se kochám... Je to dokonalé...






PS: od pátku do neděle jsme byli u babičky na Annenské pouti. Je to skvělé, maličké a vždycky se vidíme s celou rodinou. A já měla možnost zase s babičkou posedět a povídat si a teta nám nabalila ze zahrádky dýně, cukety, římský salát a brambory a ve sklenicích své dokonalé zavařené okurky a přesnídávky. A děti se povozily na kolotočích. Holky už můžou na velký řetízák. Zvládnou to. :-)








Tak se mějte a užívejte ochlazení. Miluju déšť a koukání na něj z okna. Uvařím si horký čaj, vlezu pod deku.. a pořád ještě nemám dočtený časopis Nordic od Marianne. Jupííí! :-))

Komentáře

  1. Paráda, závidím bazén i déšť, my máme saharu a křupavou trávu pod nohama. Jako ta podlaha, to povýšila interiér o Sto procent, čistá krása. To si pán lepič dal :) Ještě omítku a bude to dokonalé a příště fotíte do Nordic Mariane váš dům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchlo uz vickrat, tak jsem pocukrovala tu hlinu venku travnim semenem a hodlam mit travnik bez prace. :-))) Ted nastopro prestane. :-))))
      Myslim, ze to tu podlaha skvele doplnila. ♥️ Je uzasne jemna, takze na sebe nestrhava pozornost, pritom je hezka i sama o sobe.
      Akorat je toho na ni hodne videt. :-)))) Myslim jako bahno a bordel, co pada ze psa po prichodu z venku. :-)))
      Pan lepic si opravdu slehnul, dlazba pry byla uprostred prohla nahoru, takze si dal opravdu zalezet, abychom si neukopli palce. :-))) A opravdu - pri vysavani nebo vytirani jde vsechno hladce bez zarazeni.
      Omitky budou, az nekdo vymysli neco rychleho, sucheho, bezprasneho, bez nutnosti odtahovat nabytek a skoro zadarmo. :-))))) Pak o nich mozna zacnu premyslet.
      Ale ted me ceka malovani - tim myslim opravdu vsude a opravdu az ke kraji. :-) A musim dokoncit pokoj pro hosty, coz bude horsi, protoze manzel uz tam zase natahal spoustu veci.
      Myslite, Hani, kdyby jim v Marianne vsichni odrekli, jo? :-))))
      Ale dekuju. ♥️♥️♥️

      Vymazat
    2. Prosim pekne tykat :) jsem tu stamgast a jsme stejne stare...ahoj :)
      U kolaudace to nevadi, ze nejsou omitky? Nebo tomu odhadci z banky? Ja uz si to nepamatuju, co zkoumali u nas, ale chlebicky a dortiky jsme koupili :D
      Tak gratuluju k profikovi na podlahy, to je vyhra v loterii! Koukat se na křivý kachliky do konce pobytu v domě by bylo za trest.

      Vymazat
    3. Ahoj Hani! :-))
      Nevadi. Neni to tak uplne dulezita a funkcni vec jako treba strecha. :-))
      To jo. I kdyz jenom koukat by bylo to nejmensi. Ukopnout si o to prst 4x do mesice uz by me fakt stvalo. :-)))))))

      Vymazat
  2. Podlaha parádní! Trochu teda závidím, my už dva roky jen provizorium... Ale zase teď pracujem na několika posledních stěnách... Chtěla jsem napsat, že dokonalost mi kazí jen ty dvířka a teď náhodou vidím při prohlížení Ikea bazarových inzerátů, že uvažujete stejně :D Budu zvědavá na vaše dojmy z dlažby, hlavně jestli není studená, jiné nevýhody mě nenapadají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))) dobry postreh! :-))))
      Dam tam bila dvirka. :-) I kdyz je pravda, ze tim nastehovanim vseho nabytku uz to drevo na dvirkach tak uplne nevadi, presto to bylo jen docasne reseni a uz se na ta bila moc tesim.
      Jsem zvedava na ta prechodna obdobi, kdy se jeste nebo uz netopi, ale zadne teplo uz neni. Jinak zatim si proste uzivam ty zute boty a snazim se umyt ten prach ze sparovacky. :-)) Jo a pes sem porad taha pisek a hlinu, tak je to bajo... :-))))
      Posledni steny mi prijdou jako konec provizoria, nemylim se? :-) ;-)

      Vymazat
    2. No ještě ta podlaha v celém domě (a tisíc dalších drobností) Ale až příští rok a to bude akce... :( Závidím občas lidem, kteří se nastěhují a mají za pár měsíců hotovo, včetně zahrady, všeho. Ale na druhou stranu mě to i děsí, baví mě stále něco řešit, vymýšlet, přestavovat a předělávat. Což zas děsí mého muže :D Ty dvířka tam taky úplně vidím bílé, mi se světlé dřevo moc líbí, ale u vás mi víc sedí ta bílá...

      Vymazat
    3. Ja taky! :-)) Chtela bych se aspon nejakou dobu nudit u plotny, pracky a mopu. :-))))
      Ano, myslim, ze by mi to stejne dlouho nevydrzela a zacala bych neco tvorit nebo predelavat. :-))) To je proste posedlost. :-)))
      Myslim, ze tenhle dum je stvoreny pro bily nabytek. :-) Ale da to praci udrzet ten smer a postupne to placat po inzeratech a vlastne takovou dobu pracovat na vysledku. :-))

      Vymazat
  3. Wau .... vypadá to super. Jak je hrozně vidět v předchozím článku, jak málo stačí k té velké změně - myslím to tak, že dokud byla jen půlka obýváku položená, jaká už jen to byla obří změna. Volba barvy dlažby taky super. Fandím Vám i nadále a pokračujte ve psaní ;) Děkuji za každý článek :) Pěkný den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hrozne znat. Najednou nevadi ledabyle pohozeny pled koncici na zemi, najednou ma podlaha barvu, najednou je mozne pridat uz jen koberecek...
      Je to konecne uplne, hotova podlaha je proste zaklad. ♥️
      Barva byla jasna od zacatku. Co nejsvetlejsi a do bezova, aby vynikla seda kuchyn, sede gauce atd. Navic na me nepusobi tak studene, jako podlaha seda. Ted je to utulne a hrejive a podtrhuje to zarizeni v dome.
      Moc dekuju za podporu, Marti. ♥️ Prave dokoncuji pokoj pro hosty, dnes jsem koupila novou postel do loznice, takze ted budou zmeny v obou pokojich. Jo a vybalili jsme kamna! :-) ♥️

      Vymazat
    2. Luci, koukám, že změn u vás probíhá hafo. a tak se těším na další články od Vás ... přeji krásné dni a fandím Vám

      Vymazat
    3. Nemůžu se dočkat, až spatříme nové lože :)...

      Vymazat
    4. Já se taky těším, Hani. :-) Ve čtvrtek jsem ty postele přestěhovala a od pátku mám atb na zánět močáku. :-)) Navíc, co čert nechtěl, mi manžel odjel s nářadím, takže mi opravdu nezbývá, než nic nedělat. :-)))
      Plán je takový, že bude palubkové čelo postele, a že ho "posadím" na hotovou dlažbu. No ale nevím, jestli to do té doby vydržím.... :-)))))

      Vymazat
    5. Na čurání žiletek jsem opakovaně trpěla, když jsem jezdila na motorce a nikdy víc to nechci, po vyzkoušení všeho možného jsem užívala kuličky Rowatinex a po těch to ihned zmizelo!

      Vymazat
    6. :-)) Já jsem zánětová panna, takže mám antibiotika a zrovna tenhle problém byl pryč celkem rychle, spíš ta bolest břicha byla ještě včera znát. Ale právě jsem si přivezla paletové ohrádky, tak je jdu nadšeně naskládat na místo. :-))))

      Vymazat
  4. Luci, vypadá to fakt nádherně :-) Do té vaší dlažby jsem se také zamilovala <3
    Vy pod tím máte podlahové topení, pokud se dobře pamatuji, že? A v celém domě? Jaké máte dojmy teď po delším používání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju moc. :-) Zatím jsem na vzoru nenašla žádnou chybu, pořád se mi líbí. :-)) Ale je fakt, že jsem teď trochu nervní, když nosím nádobí nebo když si děti hrají na gauči s hračkami, co pak padají na zem. :-)) Dostali jsme tedy informaci, že nás budou štvát jenom první dvě odražené dlaždice, že pak už nám to bude jedno, ale ty první dvě mě teda budou štvát hodně. :-))))
      Máme podlahové topení po celém domě, takže by to pak mělo být výhodné.
      Dojmy... jsem ještě trochu v šoku a asi i moje nohy, protože jsem strávila přes rok a půl v crocsech a najednou chodím po tuhé zemi. :-)) Ale pomalu si zvykám a je to úžasné.
      Musím samozřejmě přiznat, že náš béžový smraďoch domů teď vesele chodí vykoupaný ze svého psího bazénku, obalený hlínou a prachem a nějakým šedým pískem, co zbyl ještě u příjezdu a kde on tak rád tráví většinu dne, takže je na té světlé podlaze vidět ta špína docela dost. :-)) Na druhou stranu můj úžasný mop je stále připraven a ještě nikdy jsme doma tak často nevytírali. :-))) Zatím se o mop děti perou, je to dobré, nevím, co budu říkat potom. I tak mi to za ten krásný světlý odstín stojí a pořád se kochám. :-))

      Vymazat
  5. Jako hodně se fakt těším na to, až budeme mít hotové dřevěné ploty a já si budu moct začít dělat prostě i relativně pěknou zahradu. Bazén, nějaké okrasné záležitosti a tak dále. Ale to by mělo být prostě letos už hotové, takže pak se do toho o prázdninách dáme. Už se moc těším. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jezdíme pravidelně na Annenskou pouť. To jsem ani nevěděla, že bydlíme takový kousek od sebe. Co se člověk nedozví, že? No, jako váš blog sleduji teď nově. Je to hodně zajímavé. My zatím objíždíme stavebniny, kde nám leckterá montovaná hala nabízí cihly, vápno a další stavební materiály. Já tomu ani pořádně moc nerozumím. Jen jsem u toho, abych měla přehled. :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s