Přeskočit na hlavní obsah

6.2.2020 - Únor

Zdravím Vás teprve potřetí v tomto roce!

Ano, stydím se. :-))

Počasí je trochu nestandardní, nádherné jarní dny střídá mráz, slejváky a hnus při pohledu z okna, a stejně to je i u nás s nemocemi. Dny, kdy se konečně cítím celkem dobře, a říkám si, že dneska uklidím, abych si zítra mohla lehnout na tu čistou podlahu a zacvičit si, vystřídají hned dny, kdy se vyplazím z postele, odvezu děti do školy a zalezu zpátky s nařízeným budíkem na jejich vyzvednutí. :-))) Teď se nám s manželem pár takových dnů povedlo, kdy jsme vstávali v půl dvanácté, já si rychle připravila snídani a jela pro děti "po o". :-))) Naše večerní usínání to nijak neovlivní, odpadneme úplně normálně, jako vždy. :-)) Do toho děti pokašlávají, občas přijdou s nějakou úžasnou zprávou ze školy jako: "Julča se dneska ve třídě poblila" nebo "máš nám prohlídnout vlasy, jestli nemáme vši" nebo "dneska jsem měl ve škole průjem"..., což mě dodělá a jenom ta představa, že nás to smete zase postupně všechny mě vyděsí a totálně vyčerpá.

V podstatě tu od druhé půlky prosince střídavě chodíme s mísou. :-)) To je naše řešení stavu "na blití". Vezmeme si mísu a válíme se u televize. Jakmile je totiž někomu blbě a má problém to udržet nahoře nebo dole, spí v obýváku, protože všechny naše děti mají patrové postele a to se prostě nedá stihnout slézt. Stejně tak to je s kašlem. To je ale obývák strategicky nejvzdálenější místo od naší ložnice, takže to pokašlávání slyšíme alespoň z dálky. Děti už jsou naučené, když jim je v noci blbě, buď si to v obýváku rovnou samy zařídí nebo mi to přijdou říct a zařídím to já. Pustí si k tomu třeba ve 3 ráno pohádky v televizi (u kterých pak pospávají) a ty odvedou pozornost od toho nepříjemného stavu. A nikoho to neruší. Plácám se tu po ramenou, navrhla jsem náš dům dobře. :-))

Když ale bylo hezky, jarně, byli jsme alespoň na zahradě.  Děti jsou vždycky lehce zpruzené, jako co tam budou dělat, ale pak se začnou rejpat na kopci hlíny a tak je to baví, že pak neví, kdy mají jít domů a zaháním je už po tmě.

A co je u nás nového? Asi nejdůležitější a největší změna jsou naše první namontované dveře. Jsou do ložnice. Přišlo nám to prostě důležitější než do koupelen. :-)))





Je to paráda, opravdu ten kravál, který dělají naše děti v obýváku, neslyšíme. :-)))

Nějakým zázrakem se mi povedlo došít holkám zástěrky. Už se mě neptejte, při jaké příležitosti a kdy, mám to v mlze. :-))




Ještě sem dám poslední tak trochu vánoční fotky... už je to všechno asi tři dny pryč... to je výkon. :-))) Obvykle je to pryč už kolem Silvestra. :-)))) Holt...jak to bylo jenom zeleno-bílé, žádná červená, vůbec mě to nerušilo... :-) A sundala jsem to jenom proto, že mi to přišlo blbý s kvetoucíma kytkama na stole. :-)))))







Posledních pár dní hledam nějakou vhodnou dřevěnou houpačku, abych vyměnila ten rudý prapor, co je tam teď. Ale není to lehké. Buď mají krátká lana nebo jsou jenom do 30 kil a to mají všechny naše děti, jenže se s oblibou houpou ve dvou a třetí se tam ještě věsí... :-)))

Řekla jsem si, že když nemam chuť na jídlo, mohla bych si dělat něco zdravého, protože je mi to vlastně fuk. Několik dní jsem tedy měla k obědu vejce s různými druhy zeleniny a někdy i tuňákem. Bylo to moc fajn, omáčkám vlastně ani neholduju a nemám ani moc oblíbená jídla. Mám fakt problém, proto se ho snažím řešit a co přes den jím a piju, si i zapisuju, abych měla kontrolu.


Ještě sněhové vločky. Když jsem je odstřihla, holky je hned na zemi rozkradly a nanosily do pokojů, že to můžeme schovat na příští rok. :-))


Ty ovesné kaše snídám pořád. A pořád snídám a často i obědvám z téhle sady, protože jí prostě fakt miluju. Je nejenom krásná, ale vážně má i skvělý tvar. Miska má perfektní velikost na kaši i na polívku a káva už mi z jiného hrnku nechutná. Je to fakt moje srdcovka a přemýšlím, že snad ještě dokoupím... :-))



Zamakalo se i na fasádě, ale došly desky. :-))) Chybí jich jenom takový hloupý počet, něco jako sedm. Cesta pro ně na druhý konec republiky bude dražší než ony samotné. Už chybí jenom těch pár nahoře, nalevo a okolo oken, špalety se tomu prý říká. A máme hotové tři strany domu. Jižní strana na terasu by měla být z modřínových prken, ale zatím jsem nenašla ta pravá, rozuměj: za nějakou normální cenu. No ale duben už se blíží, to musíme mít už zkolaudováno, takže nás zase čeká nějaká hurá akce, pár infarktů, nějaké sáhnutí na dno a možná pár hádek. Tak snad to dáme. :-))



Na konci ledna jsem si sama (po debatě doma následované tichou domácností) vyrazila na maturitní ples mé sestry. Bylo to skvělé, až jsem se styděla za ten náš před skoro 20 lety. Měli skvělé a moderní předtančení, šaty, jaké kdo chtěl, zábavu, tombolu, prostě fakt zvládnutou akci...




Dopravila jsem se tam sama, nepila, odvezla pár příbuzných domů a dorazila pěkně ve dvě ráno domů. No nejsem já dokonalá? :-)))

Pak bylo třeba oslavit první narozeniny dcery mé sestry. Plánovaný dárek se mi vyloženě nepovedl (jeho výroba), a tak jsem večer před oslavou rychle sehnala adekvátní náhradu...


Skákací jednorožec byl jasná volba. Tenhle je ale navíc opravdu malinký, přesně pro roční batole. Přitom má nosnost asi 70 kg, takže na něm řádily i naše děti. Popravdě, nejvíc si vždycky vyhrají v pokojíčcích u batolat. Ty dětské hračky je nadchnou. Nedávno byl zase vznesen dotaz (už poněkolikáté), proč už nemáme doma motorky (odrážedla), že by se na nich zase honili po domě. Jsem zvědavá, kdy se to zvrhne a fakt je zase koupíme. :-)))


Při povalování s chřipkou jsem si alespoň založila svůj první zahradní sešit. Plánuji do něj vytvoření osevního plánu, postupné dokončování zahrady, důležité připomínky k úrodě atd. Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. Každopádně tohle je to, jak by v budoucnu naše zahrada měla vypadat...


Když se děti doma nudí, můžou u nás za odměnu mýt okna. :-))) Ne, vážně... Milují rozprašovač. Sice na to vždycky padne flaška přípravku na hlavu, ale to nadšení nezná mezí. Kvalita práce je ale úplně někde jinde, takže musím pak nějaký den nenápadně, když nejsou doma, okna umýt, aby to neviděli a nechtěli mi znova "pomáhat" a neptali se, proč to znova meju, když už to přece umyli. :-))


Snížili jsme spotřebu sladkostí na minimum. Myslím, že je to ale tím, že častěji peču. Bábovku mám asi nejraději, takže je u nás nejčastěji. A její nejlepší verze je, když do ní rozmlátíte pár figurek Mikuláše nebo velikonočních zajíců, prostě cokoliv, co se Vám doma už rok válí a nikdo to nechce jíst. Při pečení se čokoláda rozpustí a v ještě teplé bábovce je to absolutní rozkoš. Co Vám budu povídat, peče se déle, než pak vydrží. :-))) Proto jsem si už koupila druhé srdíčko, abych mohla péct dvě najednou a stihla si s nějakou porcí aspoň sednout ke stolu.





Amarylis mi vykvetl někdy v lednu. Ustřihla jsem ho po odkvětu a dala do špajzu, že ho na jaře zasadím venku. Ve špajzu ale narostl znovu a tak šel na stůl znovu. Vykvetl znovu a snad ještě lépe. Nevěděla jsem, že to umí, opravdu hodně mě to překvapilo.



A to je vše, přátelé... Tady je jedenáct hodin, což už je dávno po době, kdy bych ráda šla spát. Čeká mě náročné období bez auta, protože můj šuplík je třeba dát na stavbu. Ještě, že teď bude týden jarních prázdnin. Ale pak... koloběžka volá. Myslím, že to bude jedinečná příprava na jarní outfity. :-)))

Tak se mějte, snad už dorazí to jaro (bože, hlavně ne rovnou léto) a zlepší se všem i nálada a zdravotní stav. :-)

Dobrou noc!

Komentáře

  1. jéé konečně nový příspěvek, už jsem se nemohla dočkat :)
    dveře jsou krásné, na zahradu už se taky nemůžu dočkat, tento týden měli v lidlu krásné azalky na kmínku za 99 kč ale ještě jsem odolala :D možná si je zajedu koupit po práci :D
    U nás teď probíhá rekonstrukce kuchyně, jak jsme si mysleli, že to bude hned, tak jeden problém za druhým, od na h**** elektriky přes podlahu :D ale bojujeme, holt starý barák
    Jinak nemoci jsou problém, my jsme si doma na podzim prošli střevní chřipkou, ale pokaždé jinou a stejně nepředvídatelnou. a to nemáme děti.
    tento týden se o mě pokouší zatím jen nachlazení, tak snad to nebude nic většího.
    Tak se uzdravujte :) těším se na další článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýno, já vždycky když odolám, stejně se tam pak pro to vrátím. :-)))
      Jenže, kdybyste si nemysleli, že to bude hned, šli byste do toho? :-)) Myslím, že je důležité to na začátku vidět trochu růžově, jinak by se do toho člověk nikdy nepustil. :-)))
      Já už ani nerozlišuju názvy nemocí. Střídá se u nás prostě jenom rýma a kašel, křeče v břiše a blitko-sr...o-virus. :-))) Jo a u mě zánět močáku. Musim si někde najít informace, jak posílit imunitu nebo cokoliv, co mi pomůže se tomu vyhnout.
      Nachlazení je vlastně ještě fajn, pokud to není ta fáze s rudým nosem jako Rudolf, nemožností se nadechnout a mluvit, rozteklou řasenkou a chrochtáním. :-))) To už fajn teda neni. :-)))))
      Děkuju a brzké uzdravení! :-)

      Vymazat
  2. Luci i já děkuji za článek ... také jsem se těšila, až napíšete :)
    koukám, že máte talent opravdu na všechno. i na plánování zahrady - žasnu. kde berete inspiraci? nebo to máte prostě jen tak v hlavě? budu ráda, když napíšete k plánování více. ten plánek vypadá super. takové kompletní to máte, moc hezky promyšlené.
    já plánuji po částech. nějaký ten kousek zahrady uděláme a pak se zase čeká.
    s těmi nemocemi - to je s dětičkama pořád dokola, co? já jsem z toho už taky unavená a pak mě nějak ani nic nebaví, do toho to počasí a člověka to semele do hromádky neštěstí - aspoň to tak mám já. držte se a snad vám bude brzy lépe, abyste si mohla dělat víc radosti budováním vašeho hnízdečka.
    přeji pěkné dni, Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jo, Marti, napíšu článek na téma zahrada. :-)
      Najdu všechny kytky a stromy, co se mi líbí a nacpu to tam všechno. :-)
      Já myslela, že budu také dělat vždycky jednu věc a dokud jí nedodělám, nezačnu další. Jenže často je to zdlouhavé (nebo se naskytne výhodný kup do jiného projektu) a mě se do toho nechce, ale na něčem jiném bych pracovala ráda. Tak mám rozděláno několik projektů a vždycky se k něčemu přemluvím. :-) Akorát ten chaotický systém pak chápu jenom já a vlastně je neustále rozděláno milion věcí a já před sebou tlačím nedodělky.
      Ano, teď to také u nás stagnuje, protože se v tom plácáme. A když už jsme všichni celkem stabilní, má pes průjem a už třetí noc vstávám každou hodinu, abych ho pustila ven, v sedě klimbala, až dorazí (bojím se, že když si lehnu, tak usnu a on zůstane venku), pak běhala mezi okny, protože se pokaždé vrátí k jinému oknu, utřela mu zadek a šla si lehnout, aby mě za hodinu vzbudil znova. A to ten pacholek pak celý den prospí. Dneska ho budu přes den honit kolem domu a dostane jenom piškoty. Uvidíme, jak moc bude mít procházkovou náladu v noci. :-))
      No, teď jsem bez auta, tak to bude o bílení, sádrování a spárování, což je jediné, co tu mám. :-))) Ale konečně na to aspoň dojde. :-)
      Moc děkuju a také krásné dny, Marti. :-)

      Vymazat
    2. Určitě Luci, napište - budu ráda. Nemám s kým svoje plánované projekty konzultovat, a tak se ráda nainspiruji, jak to plánujete vy. Sama se v tom nějak plácám. Máte podobné nápady jako já, a o to to bude pak snažší. Také toužím po vyvýšených záhonech stejně jako vy. A ráda bych někam do zahrady zakomponovala i ovocné stromy, , jen nemám tak velkou zahradu :D …
      Předem děkuji za článek a jdu si užít ten o Valentýnu. Děti u nás na jihu mají také jarní prázdniny a vzali jsme si aspoň 2 dni dovolené, tak mám zrovna před sebou ranní kávu :)
      Pěkný den. Martina

      Vymazat
    3. Jeeee, tak to je jeste vetsi motivace clanek napsat! Poradne to spolu rozeberem! 😍😍

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s