Přeskočit na hlavní obsah

14.4.2020 - Gaučík

Pěkné povelikonoční úterý!

Jaké jste měli Velikonoce?
Letos je to nějaké splašené. Představte si, že vůbec neděláme nic do školy a stejně nestíháme a dny ubíhají neuvěřitelným tempem. :-))) Dneska jsme ráno zjistili, že máme zítra přivézt do školy asi milion úkolů, takže jsme od rána jeli jak fredky, skončili v půl deváté a ráno mají děti za úkol pokračovat, jakmile vstanou. :-))) No, rozhodně to neodevzdáme všechno. Nějakou tunu papírů nestihneme vůbec, ale alespoň jsem se kreativně vyřádila na jmenovkách na igelitky. :-)))

Před pár dny se totiž začalo s přípravou na jižní fasádu. Znamenalo to uklidit všechen bordel a dekorace na terase. A náš gaučík. Vytáhla jsem tedy palety na zahradu, kde byl nejhorší trávník, aby mě nemrzelo, že se asi trochu zničí, a přitáhla z domu ještě druhou matraci. A bylo. Náš nový obří válecí gaučík, na kterém se dokonale opaluje, pere, hraje, běhá dokola, čte, píše, povídá, odpočívá, snídá, spí, .... :-))









Vytáhli jsme velikonoční porcelán...


A udělali náš oblíbený perník s růžovou polevou, který pokakal jednorožec... :-))




Už tu mám asi 15 let bílý koberec. Je věčně sklizený, protože je bílý. :-))) Napadlo mě na něj vyšít vzor. To jsem ještě nevěděla, do čeho jdu. :-))) Nic pomalejšího jsem asi nedělala! :-))


Včerejší příprava na hledání velikonočního zajíčka. :-))


3 ..... 2 ....... 1 ...... 1 a půl ....... 1 a třičtvrtě..... :-) ..... START!


Poschováváno bylo po celé zahradě...


A pak tradiční hádka při rozdělování... :-)


Nejde si nevšimnout, že u nás vládne anarchie na všech frontách. Rozcuchané vlasy a pyžama celé dny. :-)))

Planá třešeň, která tu byla už při koupi pozemku, zase krásně kvete. Miluju stromy.




A nakonec... natřela jsem si staré úplně zrezlé kolečko. Nic jsem s nim nedělala (žádné broušení a tak) a rovnou ho přetáhla. :-)


A je jak nové! Takže jestli máte nějaký zrezlý hnus na zahradě, doporučuji barvy Alkyton. Natírám s nimi všechno zrezlé. Třeba i sloupky u plotu. A drží fantasticky.


Akorat to dno budu muset tedy očistit, protože je tam fakt bordel. :-))) Ještě se tam práší. :-))) Takže umyju a donatřu. A pak  mi bude líto do toho dávat cokoliv. :-))))

Tak já běžim spát, ať mám sílu na zítřejší dohánění úkolů, do dvanácti musí být ve škole.

Tak se mějtééé! :-))

Komentáře

  1. To je paráda :) Bedlivě to tu čtu, ale nestíhám ani komentovat :D Karanténa je jak zrychlenej film-čas letí rychleji. Jsme doma, náš workoholik je bez zakázek, tak se činí doma. Tak maká doma a na zahradě, já dělám přidržovače, chůvu, kuchařku, servírku, uklizečku....a večer nevím ani jak se jmenuju :D ale vše se tak daří. My máme na terase futon z ikea a taky na něm lenošíme. Já bych i četla, kdybych měla půl hodiny ticho a volno :D Vše kvete, zahrádka měla zpoždění, ale už se probudila. Teď se kocháme tulipány. Čekám ten článek o plánku zahrady...Kolečko je jak nový, naše má už druhou gumu a díru v plechu, najelo tisíce km :D byla to první věc, co jsme si koupili na stavbu. Stromy jsem zasadila před měsícem-jabloň a hrušeň duet od Starkla, teprv lezou listy. Jsem zvědavá, zda vykvetou a sním o duo úrodě :D Ještě si objednám třešně. Makáme na plotu, pak budou stromky v bezpečí a srny si můžou nechat zajít chuť na značkovou svačinu :/ Tak ať se daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, mě tahle koronová doba velmi vyhovuje, z prahy se mi vrátila má dospělá dcera a šije roušky, ta malá je celý den na zahradě a já mám omezenou pracovní dobu. Musím sice doma více uklízet, skoro každý den vařit, ale také už máme zahradu nachystanou na léto a jsme nějak hodně po předu. přesadili jsme stromy , konečně máme vyvýšené záhony, za chvílí budeme ve skleníku sklízet salát. Letos máme v plánu přední terasu a nyní mi manžel sdělil, že možná stihne i tu zadní. Jsme všichni spolu a je nám fajn. /plně se bojím toho návratu do reality. Přemýšlím o nějaké nové práci, mi to totiž doma fakt vyhovuje :-)

      Vymazat
    2. Hani, já zas nestíhám odepisovat! :-))) Přesně! Jako zrychlený film! :-)) Ano, přesně to tu dělám já! :-)) Večer pak lehnu a manžel mě v noci natáčí na mobil, jak chrápu. :-))))
      Přesně vim, kterej futon! To je super nápad!
      Zrovna dneska jsem se na to zaměřila, jestli nejsem jako asociál, co je schopný několik dní nemluvit, jenom přecitlivělá... ale fakt...hned jak ráno holky vstanou, začnou mluvit a nepřestanou, dokud zase večer neusnou. Mluví pořád, samozřejmě na mě. S Toníkem už se po sobě jenom koukáme a chytáme se za hlavu. No a dám je spát a začne konečně mluvit Toník, chce si se mnou povídat, ale to já už jsem úplně grogy. Chudák malej. Dneska jsem se snažila přečíst si pár vět, ale vůbec nevim, co jsem to četla. :-/ Takže nevim....nevim, kdy a kde budu číst. Ale CHCI ČÍST!
      Jéééé, Starkl. Kdyby nevyžadovali adresu, už mám objednávku jak hrom. :-/ Na tu duet jsem zvědavá, už jsem na ní několikrát koukala.
      Zatím mi tu raší všechno, fláká se jenom nějaká meruňka nebo co to je (nevim, uletěly mi cedulky) a hruška jako vždy, to je mrcha. Už jedna mi chcípla. A ten třetí strom ani nevim, co je, ale všechno ostatní rašííííí! :-)
      Přesně, hlavně plot.
      Držim palce na plot! Miluju ploty! Vymezují to MOJE! :-))

      Vymazat
    3. Ahóóój! A co učení? Vy se neučíte?
      Já vim, konečně je čas, viď? :-) Najednou se to všechno stíhá a ještě je člověk tak nadšený z té hotové práce a nádhery.
      No teda, Vy jste se do toho pustili! To je bomba! Pošli pak fotky! Budete mít dvě terasy? Podle slunce, viď?
      Koukám po nějaké práci pořád, ale evidentně...ani v době karantény se na práci z domova nehraje a všichni považují za vrchol blaha plácnout na hubu roušku, jet někam aspoň půl hodiny a dřepět tam s ostatníma aspoň devět hodin. :-( Ach jo....

      Vymazat
  2. Gaučík je určitě fajn. Já teď taky přemýšlím, jestli koupím zahradní nábytek v obchodě, nebo vytvořím něco z palet. Jen by to chtělo mít ty palety, ke kterým se bohužel nějak nemůžu dostat. No, uvidíme ještě, jak to celé dopadne. Ale já myslím, že to nějak dopadne. Jinak tam máte moc krásné zátiší! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s