Přeskočit na hlavní obsah

7.5.2018 - Nic noveho... :-)

Krasne slunecne pondeli!

Udelali jste si dnes volno, kdyz je zitra statni svatek? My jedeme uz druhy ctyrdenni vikend v rade, protoze deti maji prazdniny. Neznamena to ovsem, ze bychom nic nedelali, jen to musime delat s detma. Tedy myslim praci. :-))

Prace na dome se ale moc neposunuly. Stale se nam u cesty vali strecha...
To uz jste zapomneli, co? :-))) Prave proto ted uplne jako neresime tu podlahu, vite? :-))

Vzdycky me prekvapi, jak tenka/nizka hromada plechu to je. Strecha je to velika a ono je to vysoke stezi 4 cm...
Ale nejdriv se tam musi pripevnit rost. Kotvit se bude srouby dlouhymi 36 cm pod ruznymi uhly proti smyku a tahu (= az tam bude snih nebo bude foukat vitr, aby jsme porad meli strechu). Coz nebude sranda. Moc se nam do toho nechce, a tak to tak nejak odkladame... ale uz by to chtelo...

Nevim, jestli jsem Vam ukazovala moje industrialni DIY. :-)) To vezmete nejlevnejsi taburet Ikea, svliknete ho a sedak potahnete manzelovo starou kosili. A hle...
Najednou uz neni vecne spinavy a zapraseny a hlavne... uz konecne neni zluty. :-)) Ja mam barvy opravdu rada, ale poslednich par let mi cokoliv barevneho umisteneho v interieru za chvili pije krev. Chvili je to krasne, jsem nadsena... ale najednou, jakoby se to nadseni vyplo a .... zacne nenavist. Nebo uzkost pri pohledu na tu vec... Uzkosti jsem trpela pri pohledu na provizorni cervene zavesy na malem okne v loznici. Jeste jeden den a zesilela bych. :-))

Takze si ted uzivam absolutni barevnou strohost, kdy v bilo-sedo-bezovem interieru obcas umistim neco cerneho. Nebo pudrove ruzoveho. Ta me letos bavi moc. A zelene kytky samozrejme. Priznavam, ze vetsinou umele, ale musite pochopit, ze s moji "peci" by dlouho zelene nebyly a to by pak ztracelo smysl. :-))) Staci mi behat s kyblama vody po zahrade.

A to je dalsi tema. Zahrada. Je takove sucho, ze obtezovat se se zakladanim travnikum opravdu nema smysl. Dokonce nam tady zeme praska suchem. Navic... a to je velmi podstatne... nemame vyvedenou vodu ven. Kazdodenni zalivani tedy spociva v tom, ze vezmu 2 kyble (vytirani tady neni potreba, tudiz je vyuzivame pouze na sliti vody z vysousecu), napustim do nich ve sprchovem koute vodu, snazim se je nevylit po ceste pres obyvak na terasu, zaliju 2-3 kytky a muzu jit zas. Zabere to dost casu a je to fakt vopruz. A co vic... je to k .... Dnes jsem sla bliz (zoom :-))) k sve krasne cerne tresni, ktera mi prisla, ze rasi nejak moc dlouho. Nerasi. Male narasene listecky jsou suche a chciple. Nezbylo nez zakopat kus cervene chranicky na elektriku k jejim korenum, aby se voda pri zaliti dostala k jejim korenum a nevyschla na povrchu vyprahle pouste, ktera tu ted kolem domu je. Snad to pomuze. Pokud ano, budu to muset udelat i u dalsich jeste nezakorenenych stromu.

Poprve jsme v patek grilovali. Neprobehly zadne pripravy, proste jsme vzali trochu masa, vzali jedine vino, ktere ve spajzu bylo, sedli si ven a uzili si to.
Zacit grilovani v pet odpoledne ma spoustu vyhod. Treba to, ze se stihnete prejist (a obcas i opit) do 8 hodin vecer, jdete vcas spat a rano jste jako rybicky. :-)))

Nejdriv gril nezhnul, pak zhnul moc a nevedel, kdy prestat. Prislo mi lito nechat to uzasne teplo na terase jen tak unikat do vzduchu (vecer se opravdu ochladilo a trochu jsem vymrzla), a tak jsem soupla gril do obyvaku, kde jsme si u prijemneho teplicka dopili Retsinu a dali deti spat...
Brikety vubec necoudily, jen uzasne hraly. Byl to napad roku. :-))))) Ale to si muzeme dovolit jen my, co zijeme na stavbe bez podlah. Vy to doma nezkousejte. ;-)  :-))))

V sobotu jsme byli vsichni v Plzni na oslavach osvobozeni, kde byl prelet stihacek a dalsich vojenskych letadel nad namestim, projel mestem konvoj vojenskych aut a jeepu, hrala hudba, spousta lidi mela dobove obleceni, pod namestim byly stany s vybavenim, ve kterych vojaci spali... vzdycky se na oslavy tesim a bavi me. Deti to bavilo take. Dostali jsme vlajecky americke, ceske a belgicke vlajky pro vitani prijizdejiciho konvoje (ted je mame zapichle na fasade mezi cihlami).
A v nedeli dorazila kamna. V 10 rano volal ridic, jestli jsme doma. V 11 volal, ze zapadl a ze jsou na ceste k nemu kolegove, kteri mu pomuzou. Ve 12 volal, ze uz jede. Prijely dve dodavky Mountfield a 3 chlapi. Spolu s manzelem dostali obri krabici do domu primo na misto, kde budou v budoucnu stat.
Bedna je opravdu velika, kamna jsou mnohem mensi. Jsem zvedava, az je vybalime. Nekdy... :-)))

V sobotu ma prijet kamaradka s detmi. Co to znamena? Ze zas zacnu makat! Motivaceeee! :-))))

Mela bych se na to vyspat... :-))
Dobrou noc a skvely zitrejsi svatek! ;-)

Komentáře

  1. Na ty kyble s vodou.... Kupte si toto https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Gardena+8187+Adapt%C3%A9r+pro+vnit%C5%99n%C3%AD+vodovodn%C3%AD+kohoutky a dloooouhou hadici a klidne zalivejte pres okno. A oslavu v Plzni zavidim, mne to tento rok neproslo, skoda, kluci by si to jiste uzili... A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, Ani, to ani nevim, ze to existuje! :-) To je dobre! :-)
      On je kohoutek ven normalne v planu... jako vsechno tady... :-))))
      Ale tohle je expresni reseni. :-)
      To je skoda, vzdycky je to pekna podivana a je to vesele. Letos kvetly pry po dlouhe dobe seriky presne na cas, takze skoro kazde auto bylo ozdobeno, stejne jako tehdy... ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s