Přeskočit na hlavní obsah

30.8.2019 - Hrnečky

Pěkný páteční večer!

Dneska jenom hopem, už pár hodin FILTRUJU BAZÉN! :-))) Ráno byla voda tak zelená, že jsem tam nalila Savo, které to báječně rozehnalo, a ten zelený sliz po celém dně plný čehosi jsem vytřela tou věcí na okna. :-)))) Je to jako mop, jenom je na konci z jedné strany stěrka na sklo a z druhé dlouhá houba. Jakože jednou stranou okno namydlíte a umejete a druhou stranou perfektně setřete dočista. Výborné na dno bazénu. :-))))))

A protože je bazén dost velký, doprostřed se prostě nedostanu, hupsnul tam Toník a pěkně to tam vytřel. Pak jsem pustila filtraci a očekávám vodu v laguně zítra. Za chvíli to jdu vypnout. Trvalo mi asi týden, vlastně asi déle, pochopit návod, jak tu filtraci zapojit, a popravdě... nejsem si vůbec jistá, že jsem to udělala správně, takže ji raději pořád chodím kontrolovat a na noc jí vypnu. Přecejen... ložnici máme na druhém konci zahrady. :-))

Co se týče mé inteligence, tyhle věci nemám problém pochopit, problém byl v neochotě to pochopit. Prostě jsem to dělat nechtěla a vyhejbala se tomu tak dlouho, až to fakt hořelo. S odporem jsem pročítala ten návod úplně k ničemu s černobílýma fotkama, které byly ve stylu "černoch v tunelu"... Prostě tmavý a nešlo poznat nic. Od Ikey se mají všichni co učit.

Teď dost o hnusu a jdeme si povídat o krááááse.... O posedlosti.... Hrnečkyyyy...

Dost mi vadí, když je nádobí každý pes, jiná ves. Ale už odolávám tolik let... Bílé půllitráky  s barevnými květy z Tchiba už mám 10 let, menší hrnky Dinera z Ikey (šedé, růžové a béžové) mám už určitě 8 let, bílé a bílé s černými puntíky a korkovou podložkou Ikea 365+ mám tedy nejmladší.... ale je to dlouhá doba, že jo? :-)))

Abych to zkrátila, kolem šedých hrnků v Pepco kroužím už dlouho. A to tak dlouho, že už je v "mém" Pepcu nemají a já je sehnala na druhém konci Prahy. :-))) Mám je. Dva druhy, sjednocené šedou barvou a bílým vnitřkem, jeden druh s bílým vzorem, druhý má vzor jen plastický, přesto krásný...







Káva se z nich pije božsky a já se na ně nemůžu vynadívat...



............

Odskočila jsem si od psaní trochu déle a dnes je neděle večer. Holky mají na ráno připravené aktovky na první den školy, přichystané nové džíny a trika a nové mikiny, které jsem jim teď koupila...



Velkou většinu věcí mají naše děti poděděné. Jsou to normální věci, které se vždycky hodí, některé opravdu povedené, ale pokud chci nás všechny nějakým způsobem sladit, musím jim koupit něco já.

Dnešní poslední den prázdnin jsme si tedy užili dokonalou snídaní - ovesnou kaší s ovocem:



A poobědovém zákusku, rychlému dortu.



Je to jeden z těch rychlejších dezertů, kdy na koupený korpus namatláte tvaroh s jogurtem a cukrem, vyskládáte ovoce z plechovky a ze sladkého nálevu, který v případě potřeby dolejete vodou na množství půl litru, uvaříte želé (půl litru nálevu smícháte s jedním pytlíkem pudinku v prášku a přivedete mícháním k varu). Tím želé to pak nahoře polejete a o zbytek želé se postarají členové rodiny. :-))) Dáte chladit a je hotovo. Nejlepší je druhý den, kdy se nacucá i korpus. Korpus můžete udělat samozřejmě i domácí nebo z piškotů, dá se tam toho vymyslet spousta. 

Odpoledne padaly kroupy o průměru přes 1,5 cm. Byly to první kroupy s naší plechovou střechou. A řeknu Vám, že to byl docela randál. :-))) Přistávání všech vypasených strak z okolí, kdy se po střeše v nekřesťanských ranních hodinách ty mrchy honí, už znám velmi důvěrně. Tohle mě překvapilo. Běžela jsem k oknu a viděla ty miliony ledových kuliček padajících z nebe.



Až doteď pršelo, všude po zahradě máme louže, které mi připomínají, jak nekvalitně jsem provedla zemní práce. :-)) Ještě, že nemáme robotickou sekačku a vztekat se při sekání budu maximálně já. :-))) Asi před hodinou přestaly lítat blesky.

 Zítra tedy první den školy. Já musím sehnat šrouby na latě na fasádu a zahájit už konečně práce, k tomu připravuju překvapení pro sestru, o kterém Vám napíšu příště. Myslím, že můj blog nečte, ale mohlo by se to k ní donést a to nechci. Na tomhle překvapení mi opravdu záleží. Jo a slíbila jsem tchýni, že jí tenhle týden nakoupím, naložím a osobně přivezu a smontuju obývákovou stěnu ze systému Besta, který jsem jí ušila na míru na její požadavky a potřeby, a ušáka s podnožkou, který jí tedy opravdu závidím. :-)) Za chvíli budu fakt jediná, kdo ho nemá. Tak jsem zvědavá, jestli to do auta dám... :-))))

Taky teď uklízím svou šatnu, chystám se na velké malování a svrbí mě ruce při pohledu na balíky palubek opřené o zeď v pokoji pro hosty... :-)) Asi už to moc dlouho nevydržím. :-)))

Hezký večer Vám přeji a všem školákům přeji, ať si zítra urvou to nejlepší místo na sezení, protože to byl jediný důvod, proč jsem vždycky první den školy do školy vůbec šla a včas. :-)))

Mějte sééé!

Komentáře

  1. S návody je to celkem krize. Po bohatých zkušenostech s Ikeou se většinou nemůžu donutit nad jinými návody vůbec přemýšlet. Podívám se na to, řeknu si - a to má jako být co?!, zahodím to, a buď to dává dohromady přítel, nebo to leží někde v koutě až do doby, kdy je to právě hodně nutně potřeba :D

    S nádobím je problém...je toho tolik krásného. Ale už jsem to vyřešila....není kam dávat :D Takže máme stop stav. Nic dalšího už nekoupím, ledaže by nejdřív něco jiného šlo z domu, ale to zatím nehrozí, protože už mám jen kusy, které mám vážně ráda. Hlavně k nám nikdo nechodí a žijeme jen ve dvou, takže toho ani moc nepotřebujeme.

    Ušáka mám také...toho červeno-oranžového, co už nějakou dobu není v prodeji... A je i s podnožkou stále v krabici někde v koutě u mých rodičů. Ulovila jsem tehdy poslední kus, když rušili barvu, s jasnou představou, kam ho dám. Bohužel ta část domu zatím není obyvatelná :D Skoro se začínám bát, že až konečně bude, už se mi křeslo nebude hodit....anebo se dřív rozpadne i s tím svým originálním obalem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))))) ze jo? :-))))) Ta Ikea nas pekne rozmazlila! :-)))))

      Ano, tak jsem to vzdycky delala. Nejmene pouzivane nadobi bylo nahrazeno novym. Vzdycky jsem to stare nekomu dala, nikdy jsem nevyhazovala, to by mi bylo lito.

      Je fakt, ze ve dvou je ta spotreba mensi. U nas je navstev taky poskromnu, ale porad je nas pet.

      No vzdyt to rikaaaam! Uz jsem vazne jedina, kdo ho nemaaaa :-)))) I kusy v krabici se pocitaji. :-)))

      Vymazat
  2. Zdravím,opět krásně napsáno,klobouk dolů kde berete energii vše zvládnout a tak krásně napsat.Musim se přiznat že se vždy těším na další a další článek jsou TOP👍👍👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také zdravím a moc děkuju! :-)
      Připomíná mi to scénu z Červeného trpaslíka, kde se bavili o tom, jak mohli ve starověku postavit tak obří pyramidy, i s dnešní technikou by to byl problém, jak mohli přesouvat tak masivní kvádry? "Měli masivní biče, Rimmere, masivní biče!" :-)))) U nás je ten bič občas banka a občas se bičuju sama, protože v tom aktuálním stavu nehodlám žít. :-)) Ale stojí mě to všechno síly. :-))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s