Přeskočit na hlavní obsah

28.11.2019 - Přípravy na Advent

Pěkný čtvrtek!

Dneska už jsem konečně vypravila 2/3 našich dětí do školy a i když zůstalo to nejzlobivější, chytla mě múza a já pořád něco vyráběla. :-))

Včera jsem ušila vánoční punčochu a pytlík z utěrek z Lidla...






Také od včerejška natíráme truhlu, kterou manžel přivezl domů...






Dneska jsem jí navrtala kolečka, otočila, začala natírat víko a došla mi barva... :-)) Takže musím koupit další bílou barvu a černou matnou na všechny kovové části. Zatím je v procesu vysmraďování. Uvnitř je cítit zatuchlinou. Máte nějaký tip, jak se toho efektivně zbavit? Něco jednoduchého, samozřejmě. :-)))



Venku už svítíme, co to dá...



Dorazilo fasádní světlo, ze kterého jsem nadšená. Svítí dolu, ale mají i verzi nahoru a nahoru a dolu zároveň, což použiju na západní a severní straně. Také ho mají v bílé verzi, nad kterou jsem váhala.



Tady je máte všechny druhy:

https://www.riteli.cz/search?q=medina

Východní strana fasády je hotová, teď jsme za polovinou na severní straně. Jak to bude dál, až uhodí mrazy, nevíme...

Už dlouho obdivuju servírovací mísy na noze a mezi ty nejkrásnější patří jednoznačně vánoční Hammershøi:


Celá tahle kolekce je opravdu povedená, až na tu cenu. :-))

Dlouho jsem si lámala hlavu, kde podobnou mísu vzít. Včera mělo to trklo. Po cestě od doktora dnes ráno jsem skočila do Ikey a koupila nádobí, které obdivuji od doby, kdy ho vystavili:

Kolekce Strimmig.


Koupila jsem hluboký talíř za 79,-:

A misku za 49,-:



Dala na sebe miskou dolu a voila... Mám servírovací mísu na noze... použitelnou celoročně díky barevné neutrálnosti.



Ještě to musím slepit, ale řeším čím. :-))
Vytáhla jsem svícny ve tvaru stromečků...


Svítí lépe než na fotce... :-)))


Domeček z Ikey ale svítí nááádherně...



Hvězdy už máme skoro všude a svítí každý večer. Ta u kuchyně dokonce celou noc.


Přibyl věneček do velké koupelny...


A tohle je výhled z malé koupelny. :-)) Tady je záchod oblíbený, když koukáme na film. :-)))))


Heidi má tedy v krvi potvrzené pozitvní ... něco... boreliozy, takže má na 14 dní antibiotika a pak jedeme na kontrolu do nemocnice. Každých 8 hodin prášek, což miluju hlavně v noci. :-/

Jo a poslední věc... koupila jsem si v Ikee ten jejich nejlevnější ubrus. Fullkomlig.

https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10343045/

 Rozhodla jsem se totiž, že si ho pomaluju a vytvořím si tak originální vánoční ubrus. Nejdřív jsem přemýšlela nad typickým dekorem smrkových větviček, ozdob a perníčků, ale pak jsem srabácky sklouzla k motivu možnému vyndat celoročně.

Doprostřed jsem namalovala obří věnec a do všech rohů zkřížené větvičky. A přijde mi to úžasné...



Co myslíte? :-)

Teď už jen uklidit stůl, rozprostřít a domalovat, jestli se mi to bude zdát málo. :-))

Běžím spát, omlouvám se Terezce, že dneska nebyly fotky z jídelny, ale rozhodim ubrus a udělam článek jenom o jídelně. :-))  ;-)

Mějte séééé!


Komentáře

  1. Jé, tak ale já Vám odpouštím :) S tím množstvím krásných kreativních projektů se to nedá stíhat, to chápu :) Budu se těšit příště na fotky jídleny i s tím překrásným novým ubrusem <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😄😄 Uz mam v hlave 2 moznosti prostreni, tak se k tomu snad dostanu odpo. 😍

      Vymazat
  2. Do truhly dejte v látkovém sáčku kvalitní kočkolit a po pár dnech vyměňte. Nebude to hned, ale tu zatuchlinu by to mohlo vytáhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kockolit je to, co se dava do kociciho zachoda? 😄
      Nemam kocky, tak nevim. 🤷‍♀️😄

      Vymazat
  3. Luci, normálně Vám závidím, že jste doma ... :D taky bych se do něčeho vrhla a tvořila - aspoň pověsila tu druhou hvězdu a trochu nám to doma rozsvítila ... na OČR jsem byla s mladším klukem teď a to jsem likvidovala nějaký potvory v komoře, co se mi dali do čočky a rýže :/ akce na 4 dni plus malování místnosti. fakt se to nehodilo. ale zase mám dobrý pocit, že máme zase čisto.

    ta mísa je super nápad. tuším, že prodávají nějaké lepidlo na keramiku, zkuste kouknout na značku Pattex - ti maj všechno :) lepila jsem jím svojí keramickou sochu kočky a drží už leta. funguje i na porcelán.

    ubrus paráda. vloni jsem ho koupila před vánoci a byla jsem ráda, že není tak drahej, takže jsem ani nešílela, když jsme měli na svátky vánoční kačenu s červeným zelím a jemu tam to zelí ukáplo - zrovna červený ... letos na to místo postavím nějakou parádu nebo tam musí stát talíř :)
    těším se na další článek o jídelně a taky na další vánoční výzdobu.

    mějte se hezky a ať je malá brzy ok.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to domácí vězení má něco do sebe. :-))) I když... bez dětí toho tedy udělám víc. Nějak se mi poslední dobou vůbec nechce do malování. :-/
      Ježiš...hlavně né žádný brouky! :-))))

      Já taky tušila, bohužel netušila paní prodavačka, a tak mám nějaký univerzál. :-)

      Právě. Také jsem si říkala, že když se to nepovede, nebyl alespoň drahý. :-)))

      Také se mějte krásně, Marti! :-)

      Vymazat
  4. Luci parádní nápady - ta mísa na nožičce s kvělý nápad -asi udělám z bílé misky a talíře. Díky za tip. Těším se na nafocenou jídelnu s ubrusem -jistě to bude peckovní.Truhla bude nejspíš místo stolku,že? Čím ji odsmradit neporadím bohužel.Tak prima další dny plné úspěchů a tvoření. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Hani, mě to prostě nadchlo, tak jsem to hned všem ukázala, aby měli radost taky. :-))))
      Truhla bude na hračky, protože stolek v obýváku nám vyhovuje už spoustu let a také čeká na dotunění dřevěnou deskou.
      Moc děkuju. :-)

      Vymazat
  5. Ubrus je nádhernej! Poslat do Ikea a my si ho pak budeme kupovat s bude na něm design by Lucie. Bednu doporučuju otevřenou na mráz, až bude. Tahé honem šiju a tvořím, ať to můžu uklidit a na svátky je čisto, všude glitry, nitky a prach ze šití :D a na lince mám kopičku lepidla z tavný pistole. Svíticí domeček na mě v Ikea nezbyl :( je kouzelnej. Veselý předvánoční shon :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) Myslím, že Ikea by mě už jako spam dala na černou listinu, ať jim tam pořád něco nevýmyšlím s jejich výrobky. :-)))))
      Už jsem těch domečků taky víc nesehnala. Byly pryč pěkně rychle. :-/
      :-))))

      Vymazat
  6. Spojení misky a talíře je fakt luxusní. To by mě nenapadlo)
    A na útěky v Lidlu jsem taky koukala; nakonec jsem sáhla na soupravu pro naši Loli (zástěrka ; chňapky....)
    Přeji krásnou poslední listopadovou sobotu. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě donedávna taky ne, Evi. :-)
      Ta dětská souprava byla úžasná. Prohlížela jsem si jí na internetu. :-)
      Moc děkuju, Vám také! :-)

      Vymazat
  7. Ahoj Luci,vše máte nádherné a k tomu rada ode mne-do papírového ubrousku nasypte mletou kávu,udělejte takový měšeček a dejte do zavřené truhly.Klidně 2,3...Věřím,že to klapne :),mám vyzkoušené.Hezký večer.Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, káva byla to první, co mě napadlo, a hned jsem jí tam také dala. :-) Hodně to pomohlo! Navíc, vůně kávy je vždycky příjemná.
      Děkuju! :-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s