Přeskočit na hlavní obsah

18.6.2018 - Krov

Pekne zamracene pondeli!

Protoze uz nas nebavilo pri destich sbirat vodu po dome do kyblu, plastovych doz a hrncu, rozhodli jsme se zase pohnout s dokoncenim strechy. :-))

Late uz se nam tu vali asi od unora, 36 cm dlouhe srouby take ze zimy a pamatuju si i nas zbesily nakup paropropustne ochranne folie Tyvek Solid. Tak proc na to nevlitnout, ze?

Pocatecni ostych a nejistota v tom, co delame, byly potlaceny blizici se studenou frontou a lijaky. Dalsi probdele noci (prsi tady hlavne v noci) chozenim s baterkou po dome a objevovanim novych a novych strikancu na podlaze (mit uz lino, nenajdeme nic - anhydrit pekne vlhkosti meni barvu) uz nehodlame absolvovat.

Jarda s Tomasem se na to vrhli uz v patek odpoledne. Rozhrnovat se musely 4 role folie najednou, slepovaly se k sobe oboustranne lepici paskou s silenym nazvem thermo-butyl...neco neco neco...

Prvni pokus sfouknul vitr, takze se pak zatezkavaly latemi. Protoze nazvy late a kontralate jsou pro me neznamoproc otocene, nehodlam je vubec pouzivat. Prvni late, ty spodni, se privrtavaly specialnimi srouby, ktere zajistovaly stalou roztec pro izolaci mezi tramy a latemi.
Nic se nemuselo predvrtavat diky jejich hrotu...
Ja mela ten nejdulezitejsi ukol... :-)))) Rozmotat provazek hozeny venku jeste nekdy v lednu. :-)))
Asi po hodine a pul uz jsem hazela klukum na strechu perfektni klubko. :-))

Vecer se tyhle late...
castecne (uplne samy) presunuly na strechu a pracovalo se az do tmy...

Protoze Jarda privez Tomase k nam, musela jsem ho vecer domu odvezt. Mam tedy z patku novy osobni rekord. 23 minut do Plzne. :-))))

V sobotu rano dorazila i moje sestra a dalsi clen naseho stresniho tymu, Petr. Na strese se jelo ve trech, v kuchyni radila moje sestra, ja vesela pradlo, hledala psy, kteri porad courali kde nemeli, a uklizela.

A takhle to slo i pres nedeli...


Dneska se zacalo a brzy skoncilo. Dosly srouby a chybi horni late. Na nekolikaty pokus jsme je sehnali, takze je musime vyzvednout a dostat domu. Srouby maji snad skladem standartne...

V nedeli odpoledne take poprve prselo. Bylo to ale kratke, takze zatim jsme kvalitu provedeni neoverili. :-)

Take jsem se asi hodinu pokousela slozit ten samorozkladaci stan. Nejde to. :-)) Slozeny do kola o dvojnasobnem prumeru nez je ukladaci taska jsem ho dala stranou a budu to muset zkusit znova. Chapu prvnich par kroku obrazkoveho navodu, pak vubec nechapu, jak se k tomu dostali. :-))

Tonik v nem spal cely vikend v obyvaku. Nedalo se tam hnout, ale on byl stastny. Dokonce ho v noci ze soboty na nedeli navstivila zoubkova vila a nechala mu za zub pod polstarem padesatikorunu. :-)) Cele sobotni odpoledne poctive pracoval na tom, aby ho dostal ven. :-)

Tak ted uz snad konecne muze obcas zaprset... :-))

Mejte hezke pondeli! ;-)

Komentáře

  1. No prosim, jak vám to jde krásně :) my stavíme garáž-betonujem, vedro nás ubíjí a nepršelo už dva měsíce...stan máme také a návod je na youtube, rozložili jsme ho tenkrát v garsonce a nemohli ho složit :D máme ho značky quechua...závidím brigádníky, my tu dřeme s mužem sami dva pod dozorem kojence :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde to, ale dre to, Hani. :-)))
      Jeee, garaz... to bude bomba nemuset ometat v zime snih a v lete nemit rozpalene auto... jeee... ♡
      Tak ja jdu pohledat na netu. Urcite tam je zas nejaka blbost, na kterou nejsem schopna prijit. :-))
      Myslim, ze na garaz by nam taky nikdo neprijel. :-)) Ale strecha je zivotne dulezita, to se pomaha. ;-)

      Vymazat
  2. Luci, super. Ty fotky jssou super. Koně, lesy. Úžasný prostředí. Jde Vám to super od ruky. My kopeme přípojku vody. Sami dva s manželem. Taky paráda...... a teď marně sháníme bagr, který by překopal cestu. S tím se fakt babrat nebudeme. To je potřeba během dne vykopat a zaházet. Zatím bez úspěchu....
    Vy jste borci, že se do toho pustíte. Co budete mít na střeše? Plech? To dáte taky sami? Pokud ano, tak teda klobouk dolů.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju, Helco! ♡ Clovek by neveril, ze jsme 2 minuty od najezdu, co? :-)))
      Ty blaho... vzdyt pripojka na vodu je strasne hluboka! Vy jste blazni! :-)
      To je silena drina!
      Nam tu ted prijel bagr zahrnout elektrinu od CEZu, tak za vychlazenou petku piva a stovku na cigara rozhrnul sterk na prijezdu. :-))) Uuuzasnyyyy! :-))))
      Clovek obvykle az ke konci stavby zjisti, kolik bagru je v okoli.
      Jojo, nahore bude trapezovy plech. ;-)
      Asi budeme muset. Posledni roky to ve stavebnictvi funguje tak, ze vetsina firem nema cas, skoro nikdo na poptavku neodpovi, nejde smlouvat o cenach (nechces, neber, my mame prace dost), takze asi jo... vlitnem na to. :-)))

      Vymazat
    2. No právě. Nikdo nemá čas. Nebo rozbitý bagr. Nás teda čas nehoní. Takže hledáme. A ten kousíček k plotu na pozemku nás nezabije. Naopak.
      Jste fakt dobrý. Já bych si netroufla. Hlavně bych to nedokázala. Tak ať jde práce od ruky. Teď se nám trochu ochladilo. Půjde to lépe od ruky.

      Vymazat
  3. Ten výhled na les, ach ach. Super, bomba prostředí,fakt!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s