Přeskočit na hlavní obsah

20.6.2018 - Malá koupelna

Pěknou středu přeju! :-)

U nás je dneska relax day!

A co to znamená? Všechno kromě práce. :-))

Manžel dneska zůstal doma, a tak jsem odvezla děti do školy a školky, zatímco on spal, posnídali jsme a já se prospala do odpoledne. :-)))) Jarda spal chvíli (on - a to mu závidím - nemá takovou potřebu spánku jako já), jinak v posteli ještě dořešil práci na pc během mého spánku. Vlastně jsem odpadla tak, že vůbec nevím, že telefonoval a že v pozadí běžel seriál Přátelé.

Pak jsem začala dělat k obědu noky s nivovou omáčkou a dorazil bagr dozahrnout naší budoucí oficiální elektriku. Odchytili jsme si ho a za vychlazenou flašku jedenáctky a stovku na cigarety nám rozhrnul štěrk na příjezdové cestě. Vlítnul na to tak rychle, že Jarda nestíhal ujíždět s autama. :-)))

Indy, díky své hluchotě, klidně seděl na paletě u vchodu a vůbec mu nevadilo, že mu za zadkem s velikým rachotem hrabe bagr. :-))


Hrozně jsme se přejedli a teď se tu závodí na x-boxu, děti se venku polejvají vodou z lahví na pití, H meje hadrem křesla na terase a prostě nic neděláme. :-)

Stáhla jsem dětem seriál "Willy Fog na cestě za dobrodružstvím". Také jste ho měli tak rádi? Je to kreslený seriál z roku 1987, myslím, a je o známé sázce a cestě kolem světa za 80 dní. Má 26 dílů a na uložto.cz jsou všechny. Stáhnout 1 díl trvá pár minut, takže mám už komplet a jsem zvědavá, jestli je chytne tak jako nás, tehdy... K večeru začínáme promítání. :-))

Říkala jsem si, že aspoň jednu věc udělám, a tak jsem Vám vyfotila naší malou koupelnu. :-))

Označení "malá" používáme jenom proto, že druhá koupelna je téměř dvojnásobná, jinak je úžasně velká a přijde mi akorát. Její rozměry jsou 230x245 cm. Je zde 1 sprchový kout 90x90 cm, jedno závěsné wc a jedno pidi umyvadlo se skříňkou. Akorát vše, co člověk potřebuje. Vlastně její uspořádání testujeme několikrát denně a zatím plně vyhovuje. Jen možná v příštím domě udělám v koupelně větší okno. Denní světlo prostě miluju.

Jak víte, když jsme potřebovali udělat koupelnu, protože jsme se měli honem nastěhovat, bylo nutné ji téměř okamžitě zprovoznit. Nějaké objíždění obchodů a showroomů, porovnávání odstínů nebo objednávání obkladů z Itálie, odkud to zřejmě vozí na oslech, jinak si nedovedu představit tu hrůznou lhůtu dodání, nebylo možné. Ani z časových důvodů - makali jsme na stavbě ve dne v noci, ani z jiných - nebyla síla ani chuť.

Můj nálet na nejbližší hobbymarket - Obi - se vyplatil ve všech ohledech. :-)))) Za hodinu po vstupu už jsme odváželi kompletní dlažbu i obklad, včetně lepidla a spárovačky. :-))) A ceny? Rozhodně ne italské. :-))))

Obklad: béžovo-šedá mozaika CEMENTINA za 179,-/m2, dlažba SCANDINAVIA, odstín Beige za 199,-/m2.

Šedé wc prkýnko z Lidlu za 399,- s tichým dovíráním skvěle padlo na náš supermoderní záchod bez splachovacího okruhu "rimless", který je báječný v tom, že nemá ten vnitřní lem, ve kterém se díky špatné čistitelnosti nedrží bakterie a nesmrdí, ale jeho montáž je peklo, držící šrouby nebudí téměř žádnou důvěru a často je lepší spláchnout kýblem než tam stát a splachovat na třikrát. :-)))))

Umyvadlo i se skříňkou jsou z výprodeje Ikea. Obojí jsem pořídila za poloviční cenu. Umyvadlo za 600,-, skříňku také za 600,-. No a baterie je opět starý dobrý Lidl za 600,-. Díky místní vodě se železem a manganem a její tvrdosti nemá cenu investovat tisíce do drahých baterií, které obvykle do měsíce vypadají jako právě vytažené z potopeného Titanicu. :-))) Až bude nevyčistitelná, vyměníme bez mrknutí oka. :-)))






Na řadě je tedy, kromě dokončení střechy, předsíň. Myslím, že jsem definitivně rozhodnutá pro stejnou dlažbu jako v malé koupelně, na kterou výborně naváže a krásně se prostor sjednotí. Zároveň s předsíní bych chtěla začít pracovat na dokončení pokoje pro hosty. Když tu byli naši na Toníkovo oslavě svátku, dostala jsem od nich pochvalu největší... "já bych tady chtěla spát", řekla mamka. To je řád zlaté vařečky, nejvyšší ocenění, protože mí rodiče nikdy nikde nechtějí spát, vždycky odjíždí jako první. :-)) Takže... na řadě je podlaha v předsíni, dveře do malé koupelny a pokoj pro hosty. A nejlépe také dveře do něj. :-))

U taťky mám připravené staré skříně. Jsou to ty, co se dávaly do kanceláří za komunistů. :-)) Ale já už mám plán na jejich renovaci. Jsou pevné, jsou v pořádku, neponičené a budou perfektní. Stačí vyměnit ta šílená chromová madla za kožené úchytky. :-)) Ale na to nejdřív musím uklidit pokoj pro hosty, kde je nářadí, vata a polystyren z izolace a zbytky dlažby a jiných věcí. Chtělo by to velký zahradní domek. Nastěhovala bych do něj všechno. :-)

Tak já jdu pustit ty pohádky a udělat k večeři krupičkovou kaši.

Zítra už se ochladí o 11 stupňů a přijdou bouřky. Otestujeme tu naší "novou" střechu. :-)

Držte nám palce a mějte se! ;-)

Komentáře

  1. Pěkné :) také máme šílenou vodu, doporučuju čistidlo na koupelny z Lidlu (průhledná tekutina+bílé víčko), pak nedrží usazeniny, šplouchám s tím celou sprchu. Ten mrtvej pes nemá chybu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju, Hani! ♡
      A ja dneska byla v Lidlu a misto toho, abych sla najit cistic, jsem si koupila domovni zvonek. :-)))))) Budeme mit po 8 letech zvonek!!! :-))) V minulem dome jsme ho nemeli a posta troubila dole pod kopcem.
      Psovi se ted konecne ulevi, od zitrka zacina prijemnych podzimnich 14°. :-)))

      Vymazat
  2. My jsme si ty naše police koupelnové museli také pořídit, protože náš přesně jako Vás štvalo to, že nám neustále padaly šampóny nebo mýdla...

    OdpovědětVymazat
  3. No, my jsme také měli teď také takový relax day a spojili jsme ho s výměnou obkladů u nás doma, protože procházíme právě takovou menší rekonstrukcí a obklady jsou pro nás v tom celém měřítku docela dost takový příjemný relax :-D Jinak, kdyby náhodou se někdo pídil po tom, odkud jsme si sehnali jak obklady, tak i dlažbu, která je jako přírodní kámen , tak určitě dejte vědět :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Joo hele, tak to my jsme si třeba pro tu naši koupelnu pořizovali obkladové kameny tady z Česka a také si myslím, že jsme neudělali nějak úplně špatně... Ono je to asi hodně na osobních preferencích a na tom, kdo co chce... My nic z Itálie nepotřebovali, tak jsme to vzali tady.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s