Přeskočit na hlavní obsah

13.11.2017 - Podlaha

Pěkné pondělí!

Ráno to vypadalo jako na jaře! Pálilo slunce, modré nebe, zpívali ptáci, všude to kvetlo... :-)) No dobře, nekvetlo. Ale nějaké pupeny ty moje stromy a keře mají. :-)))

Vyrazila jsem v zimní bundě (a přijela domů zplavená jak kůň) obhlídnout finální vrstvu podlah. Znáte to, říkáte si, že přece jenom tamhle skočíte, jenom popojedete... na to si přece nebudete sundavat a zase nandavat bundu... no... a pak už si jí sundat nemůžete. :-))))

Jsem dneska taková rozjařená. Přijde mi, že jsem vůbec nic neudělala a vůbec mě to netrápí. :-))

Vybírat podlahu už mě opravdu nebaví. Nikde nemají to, co chci. Buď je to moc světlé, moc tmavé, moc hnusné, moc hladké, moc drahé, málo odolné, málo sukaté, moc, málo, moc, málo... :-/

Chci široká prkna, výraznou kresbu dřeva, tak hrubý povrch, že si budete myslet, že je to dřevo, milion suků a prasklin, výrazné ohraničení prken, dobrou zátěžovou třídu (vytlačené důlky od židlí a nábytku už mě také nebaví) a nakonec... dobrou cenu. Pořád je to proboha lino. 600,-/m2 za to nedam.

Do finále se dostali 3 vítězové. 2x Jumbo Argentina a Flexar.

Jumbo Argentina je tlustější, ale zároveň měkčí. Což bude nejspíš dělat ty důlky. Pocitově krásně hrubé, široká prkna a dva vybrané odstíny vypadají moc hezky... Na netu jsou u nich v různých shopech více či méně povedené fotky (ani jeden odstín ale neodpovídá reálu), vzorek k zapůjčení je jako se třemi dioptriemi, ale na prodejně Breno je kus velmi realistický a hezký. U obou odstínů.

Flexar je vysokozátěžový, tenký a pevný. Skvěle hrubý, takže nepůsobí linoidním dojmem, kde proti světlu uvidíte otisky bosých nohou. Navíc... podívejte, jak v reálu vypadá...

Docela jsem se zabouchla... :-)) Není to tedy borovice ani smrk, zas je to ten dub, na který tu koukám už sedmým rokem, ale je povedený. Vypadá staře, odstín je slušný... Cena přijatelná. Mám chuť to odsouhlasit.

Začínám se zase dostávat do fáze: "bože, klidně tam dejte tohle, hlavně ať už to je". :-/ Musím si dávat velký pozor, abych do toho nesklouzla. :-)) Nejen, že je náročné stavět takhle hekticky, s blížícími se svátky, s nízkým rozpočtem, se třemi dětmi, v zimě, po tmě, v zimě, po tmě, už jsem říkala, jak jsme ospalí? :-)) Ale vyčerpání po hypotéčním maratonu a nechutně zdlouhavém stavebním povolování bylo znát už na začátku stavby. A moc se to nezlepšilo.

Nééé, ještě jsem ty cypřiše nezasadila. :-)))

Zítra jedeme koupit dvě křesla. :-) Nemáme je sice kam dát, nehodí se to ani finančně, ale jsou teď k mání, tak pro ně jedem.  :-))))) Tyhle "hurá akce" mě vždycky nabijí. Je to zábava, vzpomínky a vzrůšo. Je to řada KIVIK (Ikea) a vypadají takhle:
A v pátek jedeme omrknout gauč a podnožku:

Pak to bude podobně krásnéééé...



Ve středu přivezou a namontují okna. Také se tam přijede podívat firma na omítky. Už by tam měl být elektrikář a příští pondělí večer dorazí i vodař. Pánové se nebudou moc zdržovat, potřebujeme rychle omítky. :-)) Pak podlahový polystyren, podlahové topení a vylejváme... Po vyvětrání z nudy doděláme koupelny a vymalujeme... To už se můžeme stěhovat a na pokládku lina budeme přesouvat postele a hromady oblečení. :-))) A kdy to bude? Nevímeee... :-)

Tak ve středu! ;-)


Komentáře

  1. Jojo,argentina je super,vymenim to,co mam v kuchyni a lupnu tam zbytkovou argentinu :-D do naseho prostoru tu svetlejsi. Ale co jste sem jeste dala Vy,tak to je pecka,musim vygůglit :-D Mari Dambo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Argentina je fakt nejhezčí. Jen nad ní vyhrál Flexar kvůli odolnosti. Teď máme stejný materiál jako je Argentina a nábytek vytlačí důlky. Někde nenávratně. A já budu šoupat s křesly v obýváku. Pořád. :-))

      Vymazat
  2. Akorat neni vhodne pro podlah.topeni,vy ho mit nebudete??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vhodné. ;-) Většina dnešních finálních povrchů je vhodná pro podlahové vytápění. Dokonce i koberce. ;-)

      Vymazat
    2. Tak pokud je,tim lepe,ja prave narazila na stranku,kde psali,ze neni,takze asi mylné info :-) já taky porad stehuju a soupu s nabytkem,takze az vyhazime z domu dlazbu,vezmeme taky nejake echt odolne lino. Ale tu argentinu si do te kuchyne šupnu,tam se nemá co vytlacit v uličce,takze kousek za petistovku je jistý :-D Mari Dambo

      Vymazat
    3. Mari, jestli ta stránka nebyla staršího data. Dříve to tak bylo. Dneska to najednou nikomu nevadí. :-))
      No pro Vaše aktuální účely je to fuk, tam bude úžasné všechno. Celoplošně už to chce ale do místností s častým stěhováním něco odolnějšího. :-))
      Já po té Argentině stejně pořád šilham... :-))

      Vymazat
  3. sleva 12 procent do Brena- https://www.koberce-breno.cz/kupon-na-slevu?gclid=CjwKCAiAxarQBRAmEiwA6YcGKKsC1XVcdSvJRn_kXlus5tr5WsPR2drGQjLrzlC68jJXilJVVlSEWhoCGNkQAvD_BwE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, Hani, super kupón! Díky! Jdu kouknout, jestli mají "moje" lino! ;-)

      Vymazat
  4. my nakupovali v Polsku(plovoučku, kachličky, interiérové dveře...ale na to asi nemáte čas :), kde mají mega výběr všeho a kvalitní materiál, za super ceny. Máme tedy plovoučku, lino prd vydrží :( a izoluje teploučko z podlahovky no, nejlepší je dlažba-ta hřeje příjemně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už jsem to zaslechla, že tam jsou nákupy úplně jiné. Nevím, proč tady spousta věcí chybí nebo jsou tak drahé. V Čechách jsou prostě ceny "na míru" a dokud budeme ve značkových teplácích chodit na diskotéku, budou prostě stát to, co stojí (na rozdíl od jiných zemí, kde se v nich chodí vysejpat koš a podle toho taky stojí :-/).
      Jen máme Polsko tak trochu z ruky, takže vše mám jen z doslechu.
      Vybrala jsem lino, co by mělo vydržet hodně, dokonce i kolečkové židle, což je pravidelný zátěžový test a postrach všech ostatních. :-) Rejpu a tlačím doma do vzorku a opravdu se nehne. Je tenoučké, takže vlastně se nemá co vtlačit.
      Plovoučku nechceme, měli jsme jí v bytě a bobtná, boulí se a je strašně hlučná (psí drápky). Navíc je mnohem studenější než lino a tvrdší (na lině se ne vše při pádu rozbije). Možná už jsou dnes kvalitnější plovoučky, ale také budou dražší a do koupelen ještě dražší. :-)
      Dlažba hřeje, pokud se pod ní topí. Mimo topnou sezónu je ledová a opět tvrdá. Lino pro nás prostě vyhrává na celé čáře. :-))
      Možná, až budu stavět třetí dům, vezmu dodávku a udělám si výlet do Polska. Nebo radči dvě dodávky... :-)))

      Vymazat
  5. Luci a ještě dotaz. Už máte komplet střechu hotovou? Jak vypadá zvenku? Uvnitř jsou ty OSB desky moc pěkné. Mně se to teda líbí. Zůstanou takto nebo budou nakonec ty palubky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemááámeee! :-))) Příští týden objednáváme izolaci a krytinu. Je na to čekačka. Zvenku je hydroizolace na OSB deskách.
      Zatím budou OSB desky, taky se mi líbí, časem natřu na bílo a možná někdy dáme palubky... To ještě nevíme... ;-)

      Vymazat
  6. Vy jste fakt neuveritelni ;-) My kopli v puli dubna a uz nas dohanite :-D Muzu dotaz ohledne toho KIVIKu-ona ma na ne Ikea ted nejakou akci? Planuji totiz sedacku tohoto typu, sice ji zatim taky nemame kam dat, ale kdyby byla ve sleve ...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DD, my Vás ještě předeženem! :-)))
      Není na Kivik akce. jen teď byl inzerát na nová zabalená křesla od někoho, kdo je doma nevyužil, za výbornou cenu, nové potahy jsou na inzerátech také a občas se objeví skoro nový nebo nový gauč.
      Jsem taková, že mám v plánu Kivik. Rozpočet se ale tenčí a Kivik (a řada dalších věcí) je ohrožen. Svého plánu se nehodlám vzdát, a tak hledám alternativy. A to jsou inzeráty. Nebo prodej vystavených věcí. To jsou také výborné slevy. Tohle všechno už máme s manželem zmáknuté a já tím dosáhnu svého. :-))

      Vymazat
  7. Děkuji moc za velice zajímavý příspěvěk :-) My jsme si také shodou okolností nedávno měnili podlahu a přecházeli jsme tedy záměrně z dřevěné na vinylovou, protože nám prostě přišla jednodušší na údržbu, což je pro nás velice klíčové :-) Jinak, kdyby náhodou někdo nevěděl, jak si takovou vinylovou podlahu vybrat, mrkněte určitě sem

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to my bychom třeba nikdy po nějaké dřevěné podlaze nešli a to hlavně proto, že jsou naše děti takové jaké jsou a z dřevěné podlahy by za pár měsíců byla kupička třísek :D Proto jsme se raději rozhodli jít cestou vinylové podlahy a náš život je o hodně jednodušší ve více směrech.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta podlaha je moc pěkná. Odkud ji máte? My jsme nedávno pořizovali novou podlahu od Floorforever.cz. Mají tam super výběr, z toho jsem byl hodně překvapený. Hlavně i v téhle době, kdy nic není skladem, mají docela slušná skladové zásoby za relativně normální (dneska by se skoro chtěla říct "staré") ceny. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s