Přeskočit na hlavní obsah

8.11.2017 - Snídaně v Ikea

Ráno bylo tak hezky...

Hezkou hnusnou středu! :-)

Ráno začalo skvěle. Bylo krásně a vypadalo to, že na stavbě to šíléné bahno trochu vyschne... Odvezla jsem děti do školy a školky a vyrazila do Hornbachu. Hlavní cíl byl koupit dřevo a maso pro psy, ale tentokrát jsem zajela také do oddělení barev. Potřebuju natřít sloupky u plotu. Sundali jsme pletivo, které bylo na hodně místech poškozené divokou zvěří a na sloupcích je vidět, že už něco pamatují. Za žádnou cenu je ale nehodlám měnit, takže je pěkně natřu.

Poprosila jsem pána u barev, aby mi doporučil nějakou barvu "vše v jednom". Jsem od přírody nedočkavý a netrpělivý člověk a teď mezi slejváky se nehodlám zabývat nějakou základovou barvou, barvou a nejlépe ještě nějakou navrch. A taky to nehodlám brousit. Vymezil mi úsek, kde si mám vybrat odstín. Našla jsem pěknou tmavě zelenou - podle mě úplně stejnou, jakou mají sloupky -  a ještě jsem vzala matnou černou. Na železný průvlak. ;-)

Pak už jsem vyrazila na snídani s kamarádkou do Ikey. Daly jsme si lívance a vafle. A dvě kávy. Vafle jsem jedla prvně a musím říct, že s brusinkovým džemem a šlehačkou navrch to byla prostě paráda. Spláchly jsme to každá kávou, dvakrát, a vyrazily rovnou do přízemí. Zjistily jsme totiž, že už je plno hodin a navíc je dobré z bezpečnostních důvodů vzít vždycky jenom jedno patro. :-))) Samozřejmě z bezpečnostních důvodů pro peněženku. :-))

Už dopředu jsem věděla, pro co jdu. Umyvadlo se skříňkou do malé koupelny, osvětlení příborníku v jídelně, osvětlení do hlavní koupelny nad zrcadlo. A to všechno jsem si přivezla. :-)

Takže už tu mám nachystané umyvadélko HAMNVIKEN...
A k němu odpovídající skříňku SILVERAN (s kolečkem nad "a")... 

Mám ale verzi s jedněmi dvířky, širokou 40 cm. Úchytky asi ještě změním. Libily by se mi černé...
Když jsem v oddělení koupelen hladila umyvadlo a povrch dvířek skříňky, začala jsem opravdu vážně přemýšlet o tom, že je koupím i do hlavní koupelny... :-))

Včera jsme na stavbě řešili zásuvky a vypínače. Zásuvka byla oranžová tečka ve výšce 30 cm nad finální podlahou a vypínač bylo oranžové kolo ve výšce 125 cm (já věděla, že ten sprej z Halloweenu ještě využiju :-)). Slušně jsem vymrzla - stavební gumovky na tohle nejsou stavěné - a nemáme hotové vše. V místě budoucí kuchyně je bordel, nedostali jsme se ke zdi a v koupelnách jsem neměla připravené rozměry sanity a skříněk. Takže pak bude ještě druhé kolo.

Také jsem vybrala vchodové dveře...
Přímo takhle budou vypadat. Včetně madla. Ještě musím zítra přeměřit stavební otvor. Také zítra dorazí kominíci udělat náš budoucí nádherný černý komín. Pokusím se něco udělat s tím vodním příkopem kolem domu a zasadit (nebo tam alespoň dotáhnout) pár cypřišů. Ať už se to hýbe...

Hezký večer! ;-)



Komentáře

  1. Ahoj! Už bude elektřina, super... Ale jak to, že nebudou modré vchodové dveře? Jinak Ikea umyvadla a skříňky mám též v plánu :) ať se dílo daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Snad bude! :-)) Teď řešíme, kudy povede... jezdí tu traktory, běhají koně a kozy, na jednoho moc nízko, na druhého moc "lekací"... :-)
      Modré dveře jsou nejenom za čtyřnásobnou cenu, ale také za dvojnásobný čas. :-/ Takže je později prostě natřu. :-D
      Jaké skříňky plánuješ?

      Vymazat
    2. Ahoj :) Jojo stavba je "živý organismus" plný neočekávaných zvratů a potřeb :) Ty dveře to tedy koukám, že je tak šílený rozdíl v ceně! Budeš je mít dřevo nebo plast? Plast si totiž neumím moc dobře představit přetírat.... Skříňky budeme mít tyto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90344102/#/30344138 máme je teď na podnájmu a jsou moc hezké.... krásný odstín, materiál.... jsem nadšená... a ta cena! :)

      Vymazat
    3. Ano. :-)) Modré dveře nešly pod 30tis. a doba dodání pod 2 měsíce. Přišlo mi to postavené na hlavu. Budou plastové, stejně jako okna. Také si nedovedu představit to natírat. :-)) Ale Denča na Fb natřela ty svoje plastové hnědé tabulovou barvou a byla to absolutní pecka. Tak doufám, že se mi to povede aspoň z poloviny tak krásné. Budu mít čas sehnat správnou barvu, pěkně v klidu. Můžu se na to vrhnout kdykoliv. Tedy... dokud je Obi nabízí, abych kdyžtak koupila nové. :-))))
      Áááá, Godmorgon je božská řada. Jednoduché, nadčasové, hladce výsuvné, se spoustou místa... Skvělá volba. ;-)

      Vymazat
  2. Dveře jsou nádherné. Přesně takové si představuju jen v šedivé. Můžu se zeptat odkud jsou a na cenu? A ještě dotaz k oknům. Psala jste, že jste si ujasnili cenu (nebo tak nějak). Mám to chápat, že Vám nakonec udělali slevu? My ještě okna vybraná nemáme, ale slevu teda nenabídl nikdo. Asi na ně budu muset jinak.
    Díky Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helčo, mají je v Obi za 7tis. :-))) Madlo s klikou stojí kolem 2,5 tis. Šedé má myslím Hornbach. Také se mi líbily, akorát bude šedá fasáda, tak abychom je pak našli. :-)))
      Okna - ano, všude smlouváme. :-))) Za zkoušku člověk nic nedá. :-))

      Vymazat
    2. já nechci prudit, ale ty dveře máme, jen jiný tvar-jsou snad z Polska a vůbec neizolují-rosí se a táhne jima, už šetříme na pořádné dřevěné, i když okna máme plastová. Jen mě štve následná demontáž a montáž a štuk a fasáda znovu okolo dveří :( jo a umyvadlo máme a je dokonalé i po letech a máme dubovýho "gudmorgna" skříňku s šuplíky z Ikea. Já tu stavbu prožívám s vámi :D a jsem příšerně zvědavá na výsledek!

      Vymazat
    3. Hani, fakt? Kde jste kupovali? Také v Obi?
      Přímo tohle umyvadlo? Tak to jsem ráda, opravdu se mi líbí na pohled a vypadá, že i prakticky bude dobré (teď máme také Ikea umyvadla, ale nemají spád a jsou hranatá, takže na údržbu peklo). Óóóóó ty dubové skříňky jsem tam vždycky obdivovala!!! Jsou skvostné!
      :-)) Já jsem taky příšerně zvědavá na výsledek! :-))))

      Vymazat
    4. jo dveře z Obi. Hranaté umyvadlo je designovka, ale nesmí se používat :D tohle je krásné, kvalitní a udržuje se snadno.

      Vymazat
    5. Ale nééé, to mi ani neříkejte, Hani... :-/ Ještě je s taťkou okouknem... :-/
      Že? A ještě je na něj záruka 10 let. Co víc si přát... :-) Moc se na něj těším.
      Přesně! A já tak miluju hranaté věci! :-)

      Vymazat
    6. Hani tak to je teda síla s těma dveřma. My plánujeme taky plastové dveře i okna. To je teda mazec. My vezmeme asi dveře od výrobce spolu s oknama. Ještě nemáme finálně rozhodnuto. Teď řešíme komín. A Luci díky za radu. Zkusíme tedy smlouvat. Jestli to zabere......

      Vymazat
    7. Helčo, také jsme chtěli s oknama, ale ty obyčejné startovaly na 15tis. :-/

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s