Přeskočit na hlavní obsah

18.11.2017 - Kivik

Hezkou, chvilkami slunečnou, sobotu!

Nevím jak u Vás, ale tady to chvilkami vypadá, že bude sněžit a chvilkami zas, že bude jaro. Je to určitě lepší než včera, kdy skoro celý den pršelo a bylo vlhko a hnusně.

Udali jsme náš starý gauč a bylo v plánu jej včera odstěhovat. Samozřejmě se nikomu nechtělo, dokud bylo světlo, a tak jsme ho rvali z kopce do dodávky za absolutní tmy.

Dopoledne jsem měla schůzku na stavbě s odhadcem a než se po hodině a půl vymotal z kolony na D5, stihla jsem zasadit pár cypřišů a ještě sedm děr vykopat. Vozím je tam postupně - do kombíku není sranda nacpat psy, metrové cypřiše, krumpáč a tu lopatu do špičky, u které vždycky zapomenu název... :-)) A po cestě zpátky ještě nabrat děti ve škole a školce. A tak sázim od čtvrtka vždycky tak po čtyřech.
Až když jsem všechny přivezené zasadila, všimla jsem si, že zrovna před jídelnou jsou ty nejmenší. :-) Budu je muset ještě přeházet...

Dalších sedm děr jsem připravila. To je moc příjemné. Člověk jenom přijede a pěkně to tam nasází, aniž by musel vzít do ruky lopatu. :-)

Už jsem Vám ukazovala, jak dům vypadá z terasy? Ne? Tak tady je...
Tedy... ještě tady druhá půlka... :-))))
Nevejde se mi to do záběru. :-))) A už není ani kam couvat, za mnou jsou hordy hlíny... :-))

Také už tam vidíte ty tmavě šedé palubky?
Bude to božské... opět se kochám nasbíranou inspirací...
























A těším se jak malé dítě...
Také se těšíte? :-))

Stále řeším podlahu. Vybraný superodolný Flexar není vhodný pro podlahové topení. Což nechápu, je tenký jak papír. Ve finále je tedy Argentina 732 a 745 a dražší DUPLEX s filcem, výrobce myslím Tarkett.

Příčky jsou dozděné, obvod.zdivo vytažené až ke střeše, začíná se dělat elektrika, od pondělí večer také voda. Čekáme na nabídku od omítkařů, kteří nastřelili časovou náročnost na 2-3 týdny a to mě absolutně znechutilo... :-/ Dva týdny. Maximálně....

Už teď víme, že bude úspěch, když před Vánocemi vylijeme podlahy...

Děti jsou ode dneška nemocné, pondělní školka padá. Tedy hlavně holky. Toník má lehkou rýmu, ten je v poho. Doufám, že aspoň dám v pondělí Ikeu. Potřebuju přijít na jiné myšlenky (spíš se tam zas naštvu, že to nemůžu ještě koupit a musím čekat). :-)

Můžu tedy snést z půdy pracně zabalenou zimní výzdobu ke stěhování, vybalit ji a vyzdobit dům.

Starý gauč u okna je pryč a my tam teď máme dvě nová křesla KIVIK. Už se neprodávají. Koupili jsme je na inzerát, nová, zabalená, za výbornou cenu. S dalšími potahy už to bude horší. Ikea je už nenabízí, takže to opět bude hon po inzerátech. Potřebuji světle šedý Orrsta. Každopádně křesla jsou úžasná. Laškuju dokonce s představou nekupovat pohovky, ale několik křesel. Dají se úžasně spojovat přiloženými "spojkami", nebo rozpojovat a natáčet pro absolutní pohodlí. Přidáním podnožky z křesla vykouzlíte lenošku, na které si parádně zdřímnete. Takže to teď u nás vypadá takhle... Prostě...čekáme na stěhování... :-)))
Při té nudě na stavbě jsem se rozhodla ušít konečně dětem adventní kalendáře. Samozřejmě si to chci co nejvíc zjednodušit, takže jsem vymyslela, že jako základ koupím šedé běhouny na stůl v Ikee pod názvem MARIT, které stojí 79,-/ks. Na ně pak našiju les a soba z plédů POLARVIDE (89,-/ks) a nastříhám také čísla a kapsičky. Plédy má Ikea pouze bílé, červené a šedé. Šedá padla díky šedému podkladu, takže jsem koupila bílou a červenou.

No... už to tu pár dní mám nastříhlé (samozřejmě pouze v jednom exempláři) :-)) Jenom vystříhat čísla dá docela zabrat. :-) Naproti tomu stromy a sob jdou celkem rychle...

A punčochy. Letos naše děti opravdu dohlídnou na to, aby visely na krbu. Mám tu připravené veliké, jenom šedo-bílé, opět z plédů Ikea.

Nějak to letos víc prožívají. holkám jsou už čtyři roky, Toníkovi šest. Těší se na pečení cukroví, na zdobení domu i stromu (včera se po zahlídnutí ozdobeného stromu na jedné vsi ptaly, proč už ho také doma nemáme ozdobený), na psaní dopisu a na návštěvy rodiny, kdy budeme ochutnávat cukroví, pít čaj, svařák a kávu a povídat a hrát si. Také se učíme koledy, strašně moc je baví zpívat, a moje mladší sestra už trénuje Rolničky na elektrickou kytaru. :-)) Letos budou Vánoce zase nejhezčí... ;-)

Tak já jdu vytáhnout stroj a vy si užíte prodloužený víkend! ;-)





Komentáře

  1. Z terasy také nádhera. Bude to úžasný dům. Dýchá z toho krásná atmosféra spolu s fotkama pro inspiraci. Už se těším na další .......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Helčo. Už se na něj moc těším. Chtěla bych útulný, hřejivý, venkovský dům, tak snad se mi to povede. ;-)

      Vymazat
  2. Parada �� a ten svitici venec mezi okny je co,vypada hezky :-) MD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :-) To je LED věnec z Ikey. Měli v černé a bílé. Už s ním svítíme každý večer skoro sedm let. Jsme na něm už závislí. :-)) V novém domě je to samé místo v obýváku připraveno právě pro něj. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s