Přeskočit na hlavní obsah

28.2.2018 - Z druhe ruky

Preji pekny posledni den zbytecneho mesice! :-))

Unor je proste o nicem. Pro me je symbolem oddaleni jara, neceho, co me od jara deli a musim si ho pretrpet. Jediny den - Valentyn - stoji za to. Muzu si koupit kvetiny a cokoladu uplne jen tak. Vlastne povinne! :-) Ale zbytek mesice ziram na jarni dekoraci na stole a venku obvykle mrzne az prasti. Jako letos.

Mame pred sebou snad posledni dva dny treskutych mrazu a pak zacne teplota stoupat. Uz aby to bylo...

My vcera odvezli vysousece (4 ks vysly na tisicovku denne) a s napetim cekali, co bude. Ono totiz, i kdyz to vypada, ze uz clovek ty vysousece nepotrebuje a vypne je, vlhkost zase zacne stoupat. A taky ze jo. Trochu. Hned rano byla vsechna okna orosena, utirali jsme je v 5 a v 7 rano. Musime tedy intenzivne vetrat. Ted, kdy je teplota i pres den kolem -10°, je to opravdu znat. Mraz vysusuje a vymenu vzduchu uplne vidite na vlastni oci, kdyz je v otevrenem okni mlha a toci se tam vzduch. Me je z toho ale zima, takze se mi do vetrani vubec nechce. Poprve ale jsme v dome bez rachotu vysousecu a je tu krasne ticho.

Jakmile jedu posledni dny kolem Ikey, vzdycky vbehnu do slevoveho koutku. Pro nezasvecene: slevovy koutek u pokladen je misto, kde Ikea nabizi sve zbozi, ktere bylo vystaveno nebo se mu ztratil obal, je uspinene, nekde tuknute a nebo...posledni dobou... i vykoupene od zakazniku, kteri sve Ikea veci uz doma nechteli - toho je tam malo. Take tam je casto nove zbozi, originalne zabalene, ktere je jen vyrazene z nabidky. A dulezita informace: vse je levnejsi. Obvykle o dost.

Tenhle koutek je prilezitost, jak se dostat k necemu, co chcete, aniz byste museli mit penize na plnou cenu. A tak si z nej pravidelne vozim spoustu veci. :-)) Jeste jednu vyhodu to ma. Zbozi je vetsinou jiz smontovane, nemusim se s tim doma patlat a rovnou ho muzete pouzit. :-)

Vystavene zbozi je obvykle z nejakeho krasneho pokoje v patre a casto je netknute. Cena je ale treba o tretinu nizsi a to uz je znat. Muzete tedy ve svem interieru dosahnout sveho i za nizsi cenu. To se pocita.

Pred dvema dny jsme si privezli dve skrine PAX, v puvodnim obalu, o 600,- na kusu levnejsi. Jsou rozlozene a zabalene. Dnes jsem si privezla brizove podnozi Skaralid za 249,- (puvodni cena 999,-) a pokukuji tam jeste po lavici k jidelnimu stolu. To musim pomerit.

Clovek tedy muze usetrit nekolik tisic, aniz by se musel vzdat svych predstav o vysnenem bydleni. Zaridit interier s neomezenym rozpoctem je totiz opravdu jednoduche. :-)

Behem odpoledne jsem vse pomerila a zitra snad lavici ulovim. Lavice miluju. Vzdycky vypadaji uzasne. Touzim po nejake uz radu let. A ted, kdyz nam chybi zidle ke stolu pro 10 lidi, je idealni prilezitost.

A jak se nam bydli? Krasne... alespon me ano. Nevidim ty stale nedodelane veci a napnuty rozpocet, neresim porad, co chybi, co se musi... Jarda ano. Ja si uzivam kvetiny na stole, kazdou novou vec bych zapila sampanskym (kdyby me bavilo pit alkohol :-)), nadsene sleduji vsechny zmeny a usinam s usmevem na tvari, co vse jsme za ten den zvladli. I kdyby to byl jen jeden zatluceny hrebik, je to krok vpred. Dnes jsem prestavela obyvak/detsky pokoj/hernu. :-)) Deti koukaly z postylek na tv a jedno dite melo postylku moc blizko. Tak jsem cely obyvak prestavela. Navic...v dobe nasi nepritomnosti ma cely dum jako hernu jeden z nasich psu. Vzdycky po prijezdu jsou chlupy vsude krome stresnich tramu. Muj cil tedy byl i zamezit tomuto nechtenemu dovadeni. Po dnesnim prijezdu to vypadalo, ze se povedlo. Uklidila jsem take jidelnu a kuchyn. Zitra by se uz konecne mohly povest nejake fotky.

Dopoledne vyrazime pro obklady do velke koupelny a kuchyne. Jeste odvozime nejake veci.

Mala koupelna je dodelana do uzivatelske verze. To znamena, ze minimalne do metru a pul je obklad a funguje zachod, umyvadlo a sprchovy kout.

Jsem rada, ze je na wc zatim prkynko z Lidla. Vsude se tak prasi, ze mit tam nejake za 1500 a bile, asi bych byla hodne vztekla. :-)
Pidiumyvadlo se skrinkou...
A docasne...koupelnovy vozik Molger, protoze je nas proste hodne... 😀
Bude to chtit neco bileho, ale budu to muset jeste objevit...

A sprchovy kout... zatim tahle zastena. Potrebujeme necakat vodu ven. Tedy deti, ne my. My to chapeme. Navrhovala jsem sprchovy zaves, ale bohuzel... nase deti by to nepochopily a to bychom tu podlahu susili sto let. Takze... proste... :-))) Nejaka zastena... :-))))
Bylo mi zakazano vrtat, abych to nepodelala... tak roleta na okno (oprena u sprchoveho koutu) stale ceka na navrtani... stejne jako zavesy na cele jizni strane... ...chybi mi smajlik pro oci v sloup. 

Dnes jsem pres inzerat ukoristila skoro novou bilou zatemnovaci roletu. Byla bohuzel bez nastenneho kovani, a tak jsem si v Ikee ve slevovem koutku domluvila pomoc. Kluci mi tam nasli nahradni, hned vedeli a poradili. A tak jsem roletu, ktera stoji 900,-, koupila za 200,- a za 49,- chybejici dily. :-)) 

Take Vas potesi, kdyz neco vyhodne koupite? Musite mit vzdycky vse nove nebo klidne sahnete po necem pouzitem, hlavne, abyste to meli? :-)) 

Pekny zbytek stredy!

Komentáře

  1. Kolikrat jen uz jsem to tady "zitra" četla,vy nás ale napínáte :-)))) jinak ale koupelnicka je kouzelná,obklady bomba,ale koukam dobře,že máte nakonec dlazbu v koupelně místo lina? :-o :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) Take uz me slovo "zitra" nebavi! :-)))
      Ano, proste mi to vsichni vnutili. :-) Ale aspon je to dreveny dekor. :-)

      Vymazat
  2. Teda to prkýnko na WC vypadá moc pěkně. A zástěna ve sprcháči taky zajímavá. Koupelnička je moc hezká. Teď se ještě těším na další fotky. Kuchyně atd....
    Taky už chci jaro. Mrazy nás brzdí a mě už teda nebaví. Hezké dny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela me to prkynko prekvapilo. Vypada zajimave. Bila by mozna byla nuda... ale pozdeji vyzkousim. :-))
      Vidim dobre, ze pristi nedeli ma byt 16°?

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji recyklaci vseho druhu. Takze i v interieru. A nastesti mam stejne smyslejiciho partnera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky se tesim na foto kuchyne! :))

      Vymazat
    2. To je velke stesti! :-) Tady si nad mymi napady vsichni klepou na celo. :-))

      Vymazat
  5. Pěkný! Já tak lituju, že bydlím 100 Km od Ikea :( ve slevovém koutku bych byla každý den po O :D - jsem na mateřské, tak mám čas...a bazary na netu lustruju pod heslem Ikea denně, to je moje vášeň a koníček, tak zdravím "konkurenci" :D Manžel mi slíbil, že mě po smrti rozpráší v Ikee na Čerňáku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...víc fotek, víc fotek :D

      Vymazat
    2. ...ten jezdí rád do Ikea, dostane lososa a masový kuličky-za každé patro oběd, porochní se po gaučích-ujistí se že vybral ten nejměkčí a s taškama mě odveze zas domů :D

      Vymazat
    3. :-)))) To si napisu na seznam prani! :-)))) Po smrti rozprasit v Ikee! :-))))
      Ja take porad sleduju Ikea bazar! Uz jsem tam ulovila spoustu veci. A take prodala.
      Take se bavite nad nekterymi cenami (jak to nekdo prodava draz nez to maji nove v Ikee)? :-)))

      Vymazat
    4. no některé legendy co Ikea zákeřně přestala vyrábět, jsou poklady a mají cenu zlata :D

      Vymazat
  6. Manzelovi jsem oznamila, ze koupelnu vyresime kuchynskymi skrinkami s pracovni deskou. To jsem si vyslechla. Hlavne me sepsul za to, jak asi uchytit umyvadla do desky. Muzu se zeptat, mate toto uz nejak vymysleno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vyřízne díru a přilepí na silikon, nebo se umyvadlo posadí-záleží na tvaru porculánu :)
      jako dřez ne :D

      Vymazat
    2. No to mu právě tvrdím taky :-) A prý to nebude držet, rozviklá se to atd. atd. :-)

      Vymazat
    3. měli jsme v paneláku, umyvadlo bylo težké a ani se nehlo :) gravitace to zařídí...

      Vymazat
    4. Presne. Vyrizneme diru podle umyvadla a strcime ho tam. :-)) Silikon to jisti. :-)))

      Vymazat
  7. Tady je to tedy napínavé. Nakukuju několikrát za den a fotky nikde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že?! Já tak stokrát :-)))) Mari D.

      Vymazat
  8. To jsou tedy krásné úlovky z druhé ruky. Já také ráda nakupuji na bazarech , myslím si, že to má velký smysl, tedy to, že se nakupuje z druhé ruky. Víc věcí do oběhu již netřeba a musíme si vzájemně pomáhat tím, že někomu "ulevíme" od přebytečného, třeba nábytku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec je až na pár věcí z bazaru skoro celý náš dům. :-) Díky tomu jsem třeba zařídila dětské pokoje do pěti tisíc včetně nové matrace. :-)) A díky tomu můžu zařídit víc místností a ve finále to nikdo nepozná. Ale je to mánie, člověk kouká do inzerátů a pořád by něco kupoval. :-)))

      Vymazat
  9. Spousta věcí z druhé ruky samozřejmě jde. Ale my jsme se tomu snažili hlavně vyhnout, protože jsme to nechtěli mít a chtěli jsme mít všechno nové. Jako nedovedu si představit, že mám třeba betonový obklad v koupelně z druhé ruky. Maximálně tak na chalupu nebo třeba do pergoly. Tam bych to tak nějak pochopil. Ale jinak asi ne. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s