Přeskočit na hlavní obsah

30.1.2018 - Hlavně se nezbláznit...

Pěkné jarní úterý!

Je úterý, že jo? :-))

Nějak jsme to uhráli a stačí, když se vystěhujeme příští týden... pche... takovýho času... :-))

V pátek jsme objednali plech na střechu, bude teď ve čtvrtek, ale ještě se k nám musí dostat. Včera jsme splašili bagristu a studnaře, dneska objednali jímku, folii na střechu, vruty, teď vyhledáváme omítky. Během dneška by nám měli zprovoznit dočasnou přípojku díky našemu želízku na ČEZu. :-)) Zítra dorazí vodař a zprovozníme topení. Mám zprávu, že za poslední dva dny otevřených oken na stavbě klesla vlhkost z 99% na 58% a teplota z 1 stupně vylítla na 9.

Počasí je dnes opravdu nádherné, úplně jako na jaře. Včera byl velmi silný vítr. I přes to se lepil polystyren. Vypadalo to asi tak... Připravily se desky, nastříkala na ně pěna, položila lahev s pěnou a desky nikde... :-)))) Šlo se pro desky dolu ze střechy. Vynesly se desky, přilepily a zase odlítly. :-/ Takže se čerstvě přilepené desky musely pár minut držet na místě, než držely samy.

Díky silnému větru za poslední dny spadala ze střechy velká část polystyrenu (celé balíky) a koukali jsme, kde až končily.

Od neděle do pondělí zvracelo jedno dítě, odpondělí je vyřízené druhé a třetí tu ty dvě vytáčí, takže tu vládne hysterie a zoufalství. :-/

A protože poslední dobou se mi nedaří psát článek v klidu a najednou, píšu ho během dne a na etapy. A tak teď už není ráno, ale půl třetí odpoledne a já dostala zprávu, že nám právě připojují elektřinu. Zbývá, aby dorazil ještě "pán s hodinami".

Mám objednanou jímku, folii i šrouby, připravujeme objednávku latí na krov. Sepisuju objednávku na bojler.

Už mě vážně nebaví pročítat ty slohy o montáži, kdy se jímka usazuje na připravenou, vytvrdnutou, vyzrálou, rovnou, hladkou a 10 nebo 15 cm tlustou základovou desku, obmotává drenážní hadicí, proplejtá drátama, postupně pomalu několik dní obetonovává nebo v lepším případě napouští vodou a obsypává prosátou zeminou nebo jemným pískem bez ostrého kamení... Pokud ovšem nemáte výskyt spodní vody... to se všechno mění a polovinu nabízených jímek vyřaďte... božééééééé!!! Člověk je unavený jenom z toho návodu!!!! Nezbláznili se všichni??? To se opravdu musíme tak crcat úpně se vším? To to nejde vyrobit a instalovat jednodušeji???? To to někoho baví? Výrobci přijde skvělé, že vyrábí tak nemožný produkt? To je jako kdybyste si chtěli koupit rohlíky a oni Vám nasypali do pytlíku mouku a přiložili dvě A4 návodu, co s tím. A museli byste mít jen ten správný typ trouby, žádnou jinou. Samozřejmě...zbylé suroviny si musíte obstarat sami a droždí Vám přivezou pouze míchačkou a jeřábem za 18 tisíc navíc. :-(((

Strávila jsem pár dní na internetu hledáním "jímky pro mě". A našla. Tohle je ona:
A instalace? Hodime do jámy a pohřbíme hlínou, která tam byla předtim. :-)))) Je jí fuk spodní voda, podloží, všechno. Je prostě pevná, odolná a stabilní. Je trochu dražší, ale vyžadovaná příprava u ostatních jímek by cenově dopadla nejspíš stejně.

Takže jímku máme. Jedeme dál... :-))

Komentáře

  1. No super. Mame podobnou jimku,teda zelenou na 4 kubiky pouze nebo kolik a jen hozenou v jame a zasypanou,na zavlažovalní ideál :) Naše deti zvracely o vikendu,synek je jeste porad na diete,nemůzem se zbavit průjmu :-/ Uspesne to prskly na strejdu,ten zas na babicku,my s muzem nastesti odolavame,jak dlouho nevim,koukam,ze to radi napric celou zemí :-o tak se nezbláznete,at to hezky odsýpá a nezasype Vas pri stehovani snih!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, zjistila jsem, že průjem piškotama nezastavíme, tak si jíme, co chceme, stejně se po.... :-)))))
      My dospělí také odoláváme, snad to aspoň 10 dní ještě zvládnem.
      Ježiš, jakej sníh??? Už má zas něco padat? :-((

      Vymazat
  2. Jé, já tu číhám několikrát denně co nového :D polystyrem je potvora, my ho lepili na fasádu v červenci a byl všude a lepil se nám na zpocená těla. Kuličky honil vítr po vsi ještě půl roku. Jímku jsme podsypali suchým betonem, posadili a obsypali suchým betonem. V listopadu. A nikam neodplula na spodní vodě :D to jsou procedůry. Také máme jaro, už mám zrytý záhonky a objdnáno u Stárkla :D A wifi už máte, až zapojí proudy? Má padat sníh, fuj, chystám se malovat a chci větrat, sníh se nám nikomu nehodí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já si k tomu sedám několikrát denně... :-))) A pokaždé něco rychle musím.
      :-))) Vždycky si vzpomenu na plnění sedacích vaků polystyrenovými kuličkami a říkám si, že to zase není tak hrozné. :-)))
      Já chtěla u Starkla také objednat, ale zatím řeším, kam by to vlastně měl doručit. :-))
      Wi-fi řešíme už 2 dny. :-D Napadlo mě totiž, že tam vlastně nic nebude. :-D A došlo mi, že mám na netu celý život! Tak už domlouváme. :-D Možná bych to nějakou dobu dala přes telefon, ale stálo by mě to trochu času a teď nemám sílu snažit se něco pochopit.
      Nééé, sníh néééé!

      Vymazat
  3. Jimka mazec, muz tomu venoval mraky casu, nakonec mame betonove. Instalace raz dva, da se pres ne jezdit akorat co usetrite na crcani okolo, to padne do ceny jimky,ale zas je nerozbitna.:-) S polystyrenem je to sranda, ten uz delame od listopadu a furt nejsme u konce.... Dobry je rovnou po prilepeni kotvit, aspon nevyskacou, kdyz lepidlo nabyde a ve vasem pripade je neodfoukne vitr. My zapasili s 30,uz to nikdy nechci delat!!!!
    Teda jako tyden??? Ze se vaznr nastehujete? Mate nejakou zalozni variantu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pojezdová jímka mě hrozně zaujala. Ale cena vyděsila, tak jí musím umístit stranou. :-))
      Tyjo... třicítka... to byly kusy...
      No..tak ani ne týden... :-))))) Nemáme... :-))))

      Vymazat
    2. Mno, jako o cene se vuubec nebudeme bavit, jsem myslela, ze snad spadl z marsu... Ale zas bylo hotovo za 1den a je jistot, ze ji nebudem vyndavat pocuchanou za rok, z dva... Projektant uz zazil nekolik takovych strelcu, co nevybetonovali, nepodsypali... a jimka prdla, i kdyz prej samonosna. No, furt je to plast. :-(
      Budu cekat foto za tyden, snad nezmrznete a drzim palec.

      Vymazat
    3. Fakt? No my jsme jedni z těch střelců. Ale už výborně drží 7 let. :-))) Asi kus od kusu. :-))
      Už mrzneme teď. Začíná být zase nepříjemno. :-/
      Díky. ;-)

      Vymazat
    4. Chápu, někdo to štěstí prostě má (mimochodem tenhle příspěvěk jsem psala snad 20x, vždycky mi lehnul prohlížeč na mobilu....:-). My máme smůlu, prostě ve všem. Co se může po..., to se prostě pokazí, takže v našm případě by plastovka rupla dřív, než bychom ji usadili.:-) Mimochodem, znáte někoho jiného, kdo by musel mít plovoucí základovku, aby postavil dům nebo někoho, komu by nacouval jeřáb do baráku, když umístí poslední vazník? Nebo někoho, komu vyrobí plechovou střechu, kde jsou šáry o 15 cm kratší? Já teda ne!:-D A to bych mohla pokračovat a bylo by to na celou knihu, třeba okna namontovaná o 7 cm výš, takže u podlahy byla fuka nebo elektronické zámky, co vám samy otevřou dveře, když přepnete z nočního režimu do denního... A takových kravin my řešili... A obávám se že ještě řešit budem. Ale co, beru to sportovně. Snad to někdy doděláme a budem spokojený. Dneska je krásně, tak doufám, že Vám stavba poskočí o pěkný kousek. My se flákáme. Teda spíš pracujem, ale ne na stavbě, no někdy se taky musí.

      Vymazat
    5. :-)) Slávko, my taky. Ta jediná jímka zatim drží... :-))
      Plovoucí základovka? Co to je? Mám mezery ve vzdělání...
      :-)))) Ježiši, Slávko, to je nářez! To úplně zíram! Proti Vám jsme děti štěstěny! :-))
      Ano, dneska bylo krásně, tak jsem vymetla Hornbach a Breno. :-/ Na stavbě se dodělávaly omítky v pokoji u Toníka. Ale jsme po těch hektických dnech mrtví, nikomu se nic nechtělo... No... a teď bude mrznout jako blázen. Tak nevim... :-)))

      Vymazat
    6. Tak to buďte rádi, soused dělal v létě, dám vám vědět, až ji bude vyndavat. Moc tomu nedávám, pár metrů vedle mu jezdí školní bus, takže čekám nějaké terénní posuvy.Prostě tomu plastu fakt nevěřím. Jo a jestli se chcete fakt pobavit -tak po letech, co se v obci řeší společná kanalda a furt to k ničemu nevedlo, to nakonec vypadá, že budou nějaký peníze z dotací a nakonec i bude ta obecní čistička v poměrně brzkém horizontu. Takže my jí asi vykopali pro srandu králíkům...:-D
      Prostě základovka, takovej betonovej monolit (žádný pasy), co je uloženej na pěnovým skle. Taky jsem to vloni viděla poprvý i náš stavební dozor dost koukal... Fakt nechtějte vědět, kolik to stojí, to by byly aspoň 4 hypersupermoderní kuchyně, se kterýma jsem se rozloučila...:-( Jo, no my fakt umíme. Blbý je, že se to netýká jen stavby, ale obecně asi našeho života. Už si děláme srandu z toho, protože jinak by to bylo na mašli!
      Hornbach v Chuchli je můj oblíbený, je tam pěkně, to zas jo. A vybrala jste něco? Já furt nemám vybranou podlahu, ještě teda je čas, když není vybetonováno, ale tak nějak potřebuju kompromis cena-výkon, dyk to znáte.

      Vymazat
    7. No... na vyndavání zatím nemyslíme. :-) Nechce se nám nad tím ani přemýšlet. :-))
      Ty bláho! To je klasika! Tady se teda všechno buduje a opravuje přesně po našem odstěhování, tak to není tak k vzteku. :-))
      Slávko, Vy si to prostě "vyžerete" i s úroky, co? :-) :-/
      Jezdíte do Chuchle? Tam jsem ještě nebyla, vymetám Řepy. Měli pěkné polštářky holkám do postýlek. Donutky s růžovou polevou. :-))) Jo a houpačku na dětské hřiště. :-))
      Já tu podlahu asi mám. Respektive, nechce se mi už přemýšlet a pořád hledat, není ani čas. Je krásná, všem i mě se líbí, jdeme do ní. Hotovo. :-))
      Ten kompromis řeším pořád. Obvykle mi cena přijde přemrštěná. :-/

      Vymazat
    8. Mě Chuchle přijde líp vybavená a navíc je tam větší klid a prostor. A taky tam mají nový koupelny a vůbec... Řepy mám okoukaný, když jsme bydleli v Košířích, tak jsem tam byla pro každej šroubek. Tak někdy zaskočte, až budete mít čas. Dokonce tam jsou i někteří zaměstnanci z Řep, muž už tam zná snad všechny...:-D

      Vymazat
    9. Protože Chuchle je supernová! :-))
      :-))))) Vy to máte jak já Ikeu! :-))))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s