Přeskočit na hlavní obsah

6.2.2018 - Lepší...

Úterý? Tak pěkné úterý! Aspoň doufám...:-)

Děti jsem dnes ráno konečně odvezla do školy a školky. Budou teď chodit domů "po o", takže přijedu domů a už abych se zase obouvala... Nedávám je do družiny záměrně, protože je nechci úplně vyřídit a oslabit, aby zas hned něco nechytly... To ovšem dneska, hned po dvou hodinách zuřivého uklízení a zametání na stavbě, znamenalo jízdu s dětmi i psy (po dlouhé době jsme vzali psy na stavbu) do Hornbachu pro nové hadice ke kalovému čerpadlu (o té pár dní staré už se vyjadřuji jen sprostě), spojky a pistoli na vodu (k hadici). Koupili jsme si aspoň do auta koláče a buchty.

Vezeme všechno rovnou na stavbu, kde se dětem moc líbí, holky se podhrabávají na hromadě písku, Toník pomáhá zasypávat rygoly s přípojkami. Já ještě rychle zametám zbylé úseky. Zítra by nám měli přijet brousit podlahy, dorazí podlaháři obhlídnout terén, ve dvě dorazí bagr, zasype všechny přípojky, srovná jižní stranu s terasou, vyštěrkuje (ach bože, konečně) a vrhne se na díru pro jímku, která se nám pořád válí u vjezdu.

Celé odpoledne je na stavbě elektrikář a dokončuje rozvody po domě, někdy kolem 12. nám totiž ČEZ zapojil hodiny a my máme "svojí" elektřinu!!!!!!!! Napila bych se na oslavu, ale řídím už i ze spaní, takže nic...

Teď je devět večer a na stavbě je vodař a pokouší se zprovoznit podlahové topení bez vody = hadicí s vodou od sousedů se napouští jednotlivé okruhy a tlakuje kotel. Doteď jim to shazovalo jističe, tak uvidíme, jestli se jim to nakonec podaří.

Ale to hlavní potěšení, o kterém jsem Vám chtěla napsat (nebyla dnešní koňaková špička, která mě vůbec nenadchla) jsou obklady a dlažby... Víte, já jsem od přírody šíleně netrpělivý člověk. Tedy... když něco chci nebo vyrábím, jsem celkem trpělivá (samozřejmě si nevybírám piplačky), ale jinak... všechno chci nejlépe včera. :-)) (Ano, ta nedodělaná stavba pro mě bude utrpení. :-))) Pro mě nepřipadá v úvahu nějaké zdlouhavé objednávání. Čekání na kuchyň 6 týdnů???? To šli chlapi z kuchyňského studia ještě sázet stromy na dřevo ne??? Dodání obkladů za 4 týdny???? Proč??? Vezou je sem z Itálie na oslovi??? Tyhle termíny mě opravdu vytáčí a nechápu, že je v dnešní době někdo ochoten tak nesmyslně dlouho čekat. Takže skouknu, co kde mají, vyberu nebo vyhledám, co se mi líbí, rozhodnu se, koupím a hotovo. :-)))

Tak se stalo, že jsem v sobotu s taťkou v Obi (jak jsme byli pro sádrokarton na wc nádržky) objevila obklady. A rovnou k nim i dlažbu. Za cenu, která se neodmítá. :-) Je to do malé koupelny, kde mé nároky byly nižší, to přiznávám, ale požadavek na příjemný a útulný styl byl stejný. Na dlažbu a obklady moc nejsem. Vlastně je nemám ráda. Všechno, co Vám upadne, se rozbije, protože je tvrdá. Je studená (celý rok přece netopíte podlahovkou, tak jí přestaňte hájit :-P). A vykachličkovaná koupelna mi přijde jako přežitek. Jako vrchol českého luxusu, něco jako meruňková zeď nebo zelenkavá fasáda. :-)) Já v koupelně prostě vymaluju (a kdykoliv to můžu změnit), na zem dám lino/vinyl a obklad dám do sprcháče - tam není zbytí. A jsem opravdu šťastná. A kdybych bydlela sama, byla bych z toho šťastná i dál, ale zbytek mé domácnosti se bohužel chová, jako by na zdi ten obklad byl a podle toho ta zeď za chvíli taky vypadá. Abych se tedy dobrala konce... ty obložené zdi prostě plní účel.

Malá koupelna u vchodu bude využívaná také hlavně návštěvami a bude velmi namáhaná. Myslím, že doufat, že návštěvy budou chápat potřebu změny chování v naší koupelně, by bylo naivní, takže tato koupelna musí být prostě ze zásady odolná. A to nevyřeším jinak, než obkladem. Operační sál z toho dělat nechci, z plánu útulné koupelny nehodlám slevit. V Obi ale měli něco, co mi přišlo velmi útulné. I na dlažbu. Koukejte...
Úžasná šedo-béžová retro mozaika jako obklad a dlažba v dekoru světlého dřeva s příznačným názvem Scandinavia. :-)) Přišlo mi to úchvatné a všem okolo také. V sobotu jsem neměla čas to řešit, ale hned včera jsem pro to uháněla. A ceny? Opravdu lidové, koukejte na vystavenou plochu...
To je cena za m2. :-)) Dlažba Scandinavia, kterou měli ve více odstínech dřeva a hezké byly skoro všechny, je za 249,-/m2. Vzala jsem to bez mrknutí oka. Budou k tomu báječné béžové nebo šedé ručníky a doplňky, občas něco bílého.

A tak teď máme skoro vyřešenou celou malou koupelnu. Tím skoro myslím, že retro mozaika nebude po celých zdech. Bude ve sprchovém koutě, na wc nádržce a u umyvadla. Zbylé stěny budou jednobarevné, nenápadné. A takový obklad ještě musím někde schrastit. Béžový v odstínu dřeva na podlaze nebo šedý jako na mozaice. Ještě nevím. A nechci se teď na žádný upínat a pak ho úpěnlivě shánět. Prostě půjdu a vyberu z toho, co mají. Po svém. :-))

Obkládat začneme v pátek nebo sobotu. Vše už je připraveno.
No dobře, není, ještě musím penetrovat. :-)) Nestíhám.

Také jsem včera navštívila nový showroom koupelen SENESI na Zličíně u Metropole. Všechno tam ještě dolaďují, takže míjíte řemeslníky a zóny, kde se naplno montuje, ale já jela na jisto. Na jejich FB stránkách totiž byla mezi fotkami interiéru i fotka s obkladem, který mám celou dobu v plánu do velké koupelny. Nemají sortiment na netu, musela jsem tedy vyrazit a okouknout vše osobně.A je to on!!!


Mají ho skladem, nemusím se bát, že budu čekat. Přijedu, zaplatím, naložím, odvezu a nalepím. To je produkt pro mě. Proč myslíte, že chodím do Ikey? :-)))))

Poslední dny mě docela děsila představa, že budeme v novém domě nějaký čas bez kuchyně. Néé, to nějaký vařič nevyřeší, o tom nechci ani slyšet. Mýt nádobí v koupelnovém umyvadle už jsem si několikrát vyzkoušela a je to peklo. Tady by to navíc bylo mikroskopické 40 cm široké umyvadlo. To už ty talíře můžu rovnou mýt v hrnečku  s vodou. Ale když to vše pominu a prostě budu dávat špinavé nádobí na hromadu s nápisem "čekám na myčku" (ostatně, máme tolik talířů, že bychom to mohli vydržet klidně 14 dní), je tu problém se psy. Ob den jim vařím. A to by nešlo. Co budou jíst? :-/

Dohodli jsme se s Jardou, že to zase nebude tak zlé a že prostě kuchyň koupíme hned. To mě hodně uklidnilo. Už to nevidím tak černě.

Do víkendu bude funkční jímka (vodu na splachování někde seženeme, ale kdyby nebylo kam splachovat, to už se vymýšlí špatně), elektrika běží... je deset večer a zatím žádná zpráva, že by topení rozběhli... nezbývá než doufat, obložíme malou koupelnu, vyzvednu sprchové vaničky (zástěny jsou na objednávku téměř všechny, u nich mi je to ale šumák, protože to jistí tyč se superzávěsem), dneska dorazil reflektor na fasádu, uvidíme tedy konečně před vchodem v noci. Je LED a je černý. A s pohybovým čidlem. Perfektní.




Dnes ráno to vypadalo, že mám zpátky angínu. Nebo chřipku. Celou noc jsem se budila, všechno mě bolelo, hlavně v krku. Ráno jsem byla na umření. Pak jsem to nějak rozchodila, tak snad dobrý. To by mi opravdu chybělo... :-/

Už sháním lidi na stěhování. Beru každého, kdo má ruce a nohy. Bude to strašný. Myslim, že to bude něco jako, když holky ve filmu Sex ve městě zjistí, jak šíleně drahá je noc v hotelu a rozhodně si nemůžou dovolit ji platit. :-))) Podobným způsobem to budeme hrnout do tašek a pytlů a běhat s tím k dodávce. Hlavně, ať je aspoň sucho. Je to mé jediné přání. Brodit se bahnem nebo závějemi nezvládnu.

Protože už neudržím oči, jdu spát. Dobrou noc! ;-)

Komentáře

  1. Pane jo Luci! Jedete jako dráhy! Koupelny budou uzasne! K te male me napadlo jestli ten obklad v drevodekoru nepouzit i na zed? Drzim palce at vse dopadne, jste frajeri!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to napadlo.... Možná na to dojde, když nic neseženu. ;-)
      Není nad to, mít plán B. :-)))))
      Děkuju! :-)

      Vymazat
  2. Ja opet smekam, takovou honicku mate a stejne nezapominate na verne ctenare :-) my se s nastavbou sekli u uradu, od noveho roku je "zjednoduseni", takze to zkomplikovali jen nam... Opravdu obdivuji vas vkus, ze to nakonec vse zapadne do sebe, ja to tak v oku nemam... Stehovani je u nas vec prakticky nemozna, tolik veci, co mame, to je silene. Proto take potrebujeme patro navic.
    Drzim palce a citim nervozitu snad i za vas :-) trochu se meni styl cetby na akcni drama :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, když to hned nenapíšu, zapomenu to. :-))) Už nevím, co bylo před hodinou, natož včera.
      Áááá , úřady... to téma miluju. :-((
      Já myslím, že kombinací béžové, šedé a bílé se prostě nikdy nic nezkazí. Ať koupíte cokoliv, bude to ladit. :-)))
      No... my jsme na tom s věcma podobně. :-/ Už nějakou dobu nemám čas ani třídit, takže to bude strašný. Namlouvám si, že když na to seženu co nejvíc lidí, nějak to dáme.
      :-))) Teď se to také slušně stupňuje! :-))

      Vymazat
  3. Až mě to dojalo, že vše pokračuje jak má, ten Čez oslavte! Frčíte, vše šlape-super! Obkladačky jsou dokonalé, pořídím si je aspoň do pergoly, kde bude zahradní kuchyň, moc se mi líbí. V Ikea mají nové sprchy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oslavujeme spánkem. :-))) Ten je poslední dobou vyloženě za odměnu.
      Jasně, za tu cenu můžou být všude! :-)) ;-)
      No jóóó! Ale zase ty nadomítkové! :-) Tak nic.. :-))

      Vymazat
  4. krásně vše do sebe zapadá :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, jedete jak fretky....
    A jak píše Aneta M. Opravdu to je jak detektivka. Každý den nakukuju, co je u Vás nového. Obkladačky jsou opravdu moc hezké. Už se těším na finální foto.
    Držte se ve zdraví.... H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že zůstaneme ve stavu "rýba" a jiné nemoci už se nepřidají. :-)
      Na finální foto se také těším! :-))) Už by se mi hodilo. :-))))
      Díky! ;-)

      Vymazat
  6. Jedete jako drahy, super! I to stehovani date, ono kdyz to jinak nejde, tak to holt nejde. Deti na to jednou budou vzpominat! :-)
    Tesim se na kuchyn, to uz budete mit pomalu komplet, zbytek jsou jen prkotiny, bez kterych se uz da zit.
    Jo,s tim mytim nadobi-uplne jak kdyz vidim sebe, v nasi krasne osb kuchyni je mycka. To se proste nedalo. Jen holt bude muset ven, az se bude betonovat. Ale bez ni bych fakt nemohla fungovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by takhle jely dráhy! :-)))))
      Myslím, že děti si to moc pamatovat nebudou. A my rádi nějaké fáze také zapomeneme. :-)))
      Kuchyň bude příští týýýýdéééén! :-))) Jupíííí! :-))))
      Že jo? Bez myčky už žít nehodlám. :-))) To prostě néééé! :-))

      Vymazat
  7. My máme taky dvě koupelny. No to druhé je spíš jenom záchod s umyvadlem, ale díky za něj, protože se mi dost často stává, že když se jdu koupat, tak potřebují obě děti na záchod, tak mohou jít každý na jeden :-D . V té velké koupelně pak máme zbytek. Sprchový kout, vanu, koupelnový nábytek , pračku, sušičku, prostě ty klasické věci :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s