Přeskočit na hlavní obsah

17.2.2018 - Stehovani

Peknou sobotu!

Deti jsme vcera vecer udali do nedele (poprve jsme sami) a od ctvrtka se stehuje. V patek byla pauza. Rano bylo vsechno pod snehem a byl problem se vubec dostat dolu z kopce k autu, natoz s nakladem veci. Do odpoledne to sice roztalo, ale vzniklo takove bahno, ze se opet nedalo nic. Nemelo smysl se tyrat, a tak jsme balili uvnitr (a pripravovali k oknum) a po obede vyrazili pro stul. Nas kraaaaasnyyyy obrovsky jidelni stuuuul!
Je to belene drevo, takhle vypada zblizka...
Je pro 10 lidi, rozmery ma 140x200 cm a uplne ho zboznuju. :-))

Dneska od rana balime, odvazime, uklizime a vypada to, ze to nebude mit konce. Jeste toho chybi strasne moc.

Psi se boji, abysme je tu nenechali, takze se vzdycky pripravi do dodavky a cekaji na odvoz. :-))
Vypada to, ze uz zbyva jen par veci, ale je to opticky klam. Je toho tu spousta. Je tu take pekna zima, protoze je vsude dokoran a vynasi se veci. Dneska uz asi prespime v novem dome. Je tam tepleji. :-))

Komentáře

  1. Ahoj... tak uz je to tady! :) preju krasnou dobrou noc na novem! Omitky a podlady budete delat az po nastehovani?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitra snad uz bude po vsem. :-) Uz toho mam plny kecky. :-/
      Nekde omitky uz jsou, jedou se za behu. Ceka nas vesele presouvani vseho vsude. :-)))
      Bude to trochu narocnejsi, ale to uz je detail. :-)

      Vymazat
    2. Vzpominam si, jak jsme opravovali nas prvni dum.... byl to mazec. Po velou dobu opravy jsme v nem bydleli :))) Meli jsm metu, jakstaks bydlet do Vanoc. Sousedi se nam smali, kdyz jsme na stedry den malovali obyvak a ve tri jsem umyvala okno, ale stihli jsme to.... a vy to taky zvladate, i kdyz to neni idealni... Obrovska vyhoda je, ze jak v dome budete bydlet, tak na nem budete moci pracovat pakticky nonstop :) tesim se na dalsi pokroky :)

      Vymazat
    3. Presne. Je to sileny, ale kdyz v tom clovek bydli, nejen ze ho to nuti neco delat (ma to pred ocima), ale nemusi nikam dojizdet. :-)

      Vymazat
  2. Ten stůl je opravdu překsáný! A tak velký, ách! To budou dýchánky, kávičky, čajíčky. mmmmmm, závidím.) Ale kráně! A Přeju, hlavně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je uuuzasnyyyy! Sice je to velikost 1,5 luzka :-)), ale rozhodne se to vyplati. Konecne se mi na stul vejde dekorace i jidlo. :-))))) Doted to bylo hlavne o dekoracich. :-))))))

      Vymazat
  3. Taky mám sen velký stůl. Snad se někdy dočkám. A pesan je taky boží. Chudinka. Naše čuba je taky vždycky u auta nastartovaná. Aby jsme ji někde nenechali. Musí to být teda mazec. A váš současný (teda bývalý) dům je někde na kopci? Že píšete, že je problém to snášet. Nebo to spatně chápu? A jak se spalo v novém?
    Tak to na nás hrňte. Nějaké fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))
      Jojo. Stary dum byl na kopci, parkovalo se dole. Vsude jenom bahno.
      Dneska jeste dostehovat posledni ze stareho a jedeme pro kuchyn. ;-)

      Vymazat
    2. Super. Dejte potom fotky prosím. Už nás nenapínejte. :)

      Vymazat
    3. Tesim se na kuchyn a teda to stehovani vubec nezavidim...to musel byt masakr. My si v klidku lepime parotesky, zadnej stres. :-)

      Vymazat
    4. Slávko, já myslím, že to stále masakr je. Nedovedu si to představit.

      Vymazat
    5. Je to fakt strasny... :-/
      Du se pokusit napsat novinky. ;-)

      Vymazat
    6. Ja jo. :-) Uz od listopadu bydlime na asfaltu a mezi osb deskama. Da se to, ale je to prostec. Je to ale jen kratky usek v nasich zivotech a jednou na to ircite budeme vzpominat s usmevem.

      Vymazat
    7. Proste mazec jsem chtela napsat. :-D

      Vymazat
  4. ...dnes jsem to tu kontrolovala jen dvacetosumkrát...:D

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes je vlastně fajn že jakmile se dělá nějaká rekonstrukce tak je dost často po ruce nějaká místní stěhovací firma která vám třeba i pomůže s tím lustrem o kterém jste si mysleli že už ho nikdy nezachráníte. Mnohdy jsou to i docela dost sexy chlápci.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s