Přeskočit na hlavní obsah

13.8.2017 - Kuchyň

Hezkou příjemně větrnou neděli!
Konečně jsem se dostala zase na chvíli k plánovači kuchyní a ještě jsem dostala jeden tajný tip od kamarádky, takže jsem si mohla finálně naplánovat kuchyň.
Kromě lednice bude nutné koupit všechny spotřebiče. Vybrala jsem podle zvyku a vzhledu. Jako vždy. :-)

Mikrovlnku už máme dva roky a jsme s ní spokojení. I přes to, že nevypadá velká, naše původní obří talíře se do ní vešly.

Mikrovlnka:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90303390/

Po postavení nové kuchyně jsem je však prodala, protože objektem mé touhy se staly talíře jiné. A taky... strašně jsme se přežírali. Člověk si to neuvědomuje, ale když máte velký talíř, nevědomky na něj nandaváte mnohem větší množství jídla, protože se Vám prostě zdá, že tam toho není dost. :-)) Takže... teď máme tyhle a máme je moc rádi.
Přes zimu jsem z nich tedy nadšená méně. :-) Na zimu se mé barevné choutky uklidní a náš dům se změní na klidnou zasněženou krajinu. Barvy se omezí na bílou, šedou, dřevo a trochu černé. K tomu se tyhle talíře prostě nehodí. Přemýšlím, že budu mít ještě "zimní servis". Nějakou šedou nebo bílou sadu talířů a misek.
Misky už mám vybrané. Jsou ale maličké, tak přemýšlím, jestli mají smysl. Designově jsou ale božské a na dotek také. Přitom jsou tak levné... 15,-/ks.

Jsou (jak jinak) Ikea... tady je najdete:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80258915/

Kdybych si měla vybrat sadu jídelního nádobí z aktuální nabídky, byla by to sada DINERA. Je tak nadčasově krásná, že jí miluju už několik let. A to je co říct. Všechno měním pořád. :-)) Jen nevím, jakou barvu. Asi všechny. :-))

Na Dineru se můžete podívat zde:

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/categories/series/14610/

Indukční desku mám definovanou jasně. Ač nijak extra nevařím, když už něco dělám, vyžaduji komfort. Ten mi poskytne jedině indukce široká 78 cm. Tu má Ikea jedinou. My už jí máme a koupím ji zas.

Indukce:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60303933/

Dřez potřebuji co největší. Nevím, jak Vy, ale já chodím nerada mýt nádobí do vany, takže si jednoduše pořídím velký dřez a umyji v něm vše. Už dva roky fungujeme bez odkapávače. Myjeme vlastně jenom pár věcí, vše kupuji "do myčky", takže když je potřeba něco odkapat, vytáhnu podnos, který se mi aktuálně hodí k výzdobě a roční době, a mokré nádobí nechám na něm. Baterii ke dřezu mám vždycky černou, moc se mi líbí.

Dřez:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S29157477/

Baterie:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20303925/


Trouba na pečení. No... jediné, co po ní vlastně chci je, aby pekla. :-)))
Teď máme černou BOSCH. Strašně jsme si ještě zvykli na display, kde si můžeme navolit "minutku", kterou používáme úplně na veškeré vaření a veškerou časomíru a ta naše aktuální má ještě jednu báječnou funkci - stejně jako indukce se dokáže po uplynutí nastavené doby sama vypnout. U pečení a vaření, které máte notoricky známé, prostě nastavíte čas a jdete s dětmi ven nebo na nákupy. Tedy...když dokážete věřit technice. :-)) Já to testuji pouze při pobytu na zahradě nebo u filmu. Ještě jsem si nedovolila odjet.

Trouba:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60300897

Digestoř. Tu jsme vždycky používali akorát na svícení. :-)) Teď už ji přes 5 let nemáme vůbec. Kromě toho, že mi vadí akorát to prázdné místo na zdi v kuchyni, nechybí mi vůbec. A i když bude varná deska přímo u okna, někdo ji tu vyžaduje. Dobře. Ale jedině tuhle:

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50304607/

Po masivní dřevěné pracovní desce toužím celý život. A opět si o ní nechám jen zdát, protože nebydlím sama. Začíná mi tedy maraton po všech obchodech, kde prodávají laminátové pracovní desky. Tentokrát hodlám sehnat tu dokonalou. Co bude mít přesně ten odstín, přesně tu strukturu dřeva, jakou dřevo má mít. Navíc musí absolutně korespondovat s dřevěnou deskou do okna.

Na kuchyň totiž bude navazovat jídelna, vlastně budou vedle sebe, a v jídelně bude velké okno, ve kterém se bude sedět. Budou tam polštářky, kožešiny, závěsná lampa... Tam bude dřevěná masivní deska, která by měla barevně korespondovat právě s pracovní deskou v kuchyni. To bude trochu oříšek... Skříňky pod velkým oknem na sezení budeme dělat na míru, protože ještě nevíme přesnou výšku. A také ještě nevím, jak by měly konkrétně vypadat... možná otevřené police na knížky? Zavřené na drobnosti? Možná šuplíkové na zásoby papírnictví?

Ale abych Vás dlouho nenapínala... tady je plánek kuchyně...
A tady, jak to bude vypadat reálně...
Tam, kde je kytka, bude odpadkový koš přístupný z kuchyně. Ze zadu bude krycí panel, protože pracovní deska bude hluboká jeden metr a bude se tam sedět na barových židlích.

Horní skříňky nebudou. Tedy alespoň ne zatím. V jídelně bude příborník ze série BESTA, takže plánuji do kuchyně pouze police.

Ještě jsem moc chtěla servírovací vozík. Představovala jsem si, jak si vždycky ráno sedneme ke snídani a na vozíčku budou cereálie, ovesné vločky, sušené ovoce, ... Nebo si ke sledování filmu nacpeme vozíček brambůrkama, křupkama a dalšíma blbostma a budem si ho posílat od gauče ke gauči. :-))

Nejvíc se mi líbil tenhle, přišel mi nejlépe přístupný a nejstabilnější:


http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20281631/

Ale i tenhle je prostě božíííí:

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90333976/




Místo na parking vozíčku mělo být v ostrůvku... zatím mi to tam nevychází, ale třeba to ještě trochu upravím...

Otevřená policová skříňka na bok mi nevyšla už vůbec, ale teď mě napadá, že by možná šla umístit na úrověň sloupu, takže to ještě promyslím... Tu bych opravdu potřebovala. Ráda bych v ní měla košíky s ovocem...


Mám ještě dost věcí na přemýšlení. Samozřejmě mimo jiné. :-))

Zítra by konečně měla dorazit pumpa (dokonce i s betonem) a vyleje se ztracené bednění. Kopce hlíny mezi základy byly včera už pryč a hlína byla celkem úhledně urovnaná. Vedle čekaly dvě hromady štěrku.
Tento týden možná budeme mít základovou desku!!!!

Tak nám držte palce, i ty, které nemáte a já se jdu podívat ven, jestli (už zase) neprší.
Užijte si zbylých asi 10 vteřin neděle! :-)) 








Komentáře

  1. Nás teď zpětně docela mrzí, že jsme neplánovali lépe a více do detailu. Pořešili jsme nábytek, ale už jsme neřešili třeba rozvody. Takže pak jsme jen vymýšleli různé elektro svorky a další fíčury na to, aby ta kuchyň byla vůbec funkční. Člověk by teď už asi méně šetřil a nechal si i poradit skrz placenou konzultaci.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s