Přeskočit na hlavní obsah

17.8.2017 - Příprava na vylití základové desky, podlaha

Hezké čtvrteční ráno!
Alespoň doufám, že je čtvrtek. :-)) A už ani není ráno, koukám... no dobře, dobrou chuť, pokud právě obědváte. :-))

Včera jsme měli schůzku na stavbě. Je hezké říkat "na stavbě" a ne "na pozemku". Řešili jsme drenáž, protože v severozápadním rohu máme nějaký pramen či co. Prostě, když tam uděláte díru, lehce se Vám postupně zaplní vodou. A vodu v dětském pokoji nechceme. Bude nutné udělat drenáž a odvést vodu pryč.

Pak jsme řešili elektriku. Nabídka na kompletní elektriku v domě za čtvrt milionu je pro nás bohužel nereálná, takže jsme zase ve fázi hledání.

Nabídka podlahového topení za 270 tisíc se nám zdála také hodně a ranní mail od konkurence s výslednou cenou 170tis. nás v tom celkem ujistil. Příštích pár dní nás tedy čeká googlování a srovnávání cen.

Téma "střecha" je poslední dny celkem časté. Bez střechy se totiž nehneme. :-) Nepůjde pokračovat v dalších pracech na stavbě, prostě v ničem. Všude jsem četla, jak je pultová střecha jednoduchá, nejméně náročná na realizaci, nejlevnější... ale proboha evidentně všichni psali o střeše na garáž. Naše pultová střecha je totiž tak sožitá, tak problémová, že ji nikdo nechce dělat a ani neví jak.  :-/

Jako největší problém se jeví její velikost a otevřený obývací prostor. Nemyslím si, že by by nějak extra velký, 8 x 8,5 m není nic převratného. Na pultovou střechu ale evidentně je. Už jsem přistoupila na sloup v kuchyni a celkem slušně ho začlenila do návrhu, je ale možné, že budu muset přistoupit ještě na jeden. Uvidíme.


Včera bylo již na vylitém ztraceném bednění připravenou dřevěné bednění pro základovou desku. Šaluňk se tomu říká? Zítra (v pátek) by se měla základová deska konečně kompletně dokončit = vylít. Je objednaná pumpa i beton a děti už se těší. Ještě musím zjistit čas, abychom zas nepřijeli po všem.


Na příští týden jsou objednané cihly. Podle mých propočtů má na dům padnout kolem 100 palet cihel. U toho být nechci, až tam budou sousedé šilet a nebude kam co dát. Celá ulice se totiž tváří, že jim přivezl dům na pozemek vrtulník. Nikdo v tam v životě nic nestavěl a stavební technika neprojížděla. Stavíme na konci příšerně dlouhé ulice. Museli jsme si uříznout kus pozemku, aby vznikla nová cesta kolem nás. Musí mít šířku 8 metrů a parkovat musíme výhradně na svém pozemku uvnitř. Je to k vzteku, když celou tou dlouhou ulicí osobákem skoro neprojedete a ještě tam mají všichni odstavená svoje auta, protože jsou líní vjíždět do vrat. Celá ta situace už je otravná sama o sobě, znudění starousedlíci (hlavně věkově) pak ještě otravují pokřikováním na řidiče tater, jejich focením a rozhazováním rukou. Chtěla bych je vidět, kdybychom stavěli tři roky jako jiní....

No nic, zkouším někde sehnat vzorek lina, které jsem před dvěma dny konečně po roce hledání úplně náhodou objevila. Je to přesně ono. Miluju ho. Doufám, že zase v reálu nebude vypadat úplně jinak. Jako všechno. Ale koukejte... není dokonalééé???


Strašně dlouho jsem hledala něco, co není šedé ani našedlé (to máme teď a je fakt nádherné a dokonalé a všichni se nad ním rozplývají... ale... pořídili byste si do dalšího domu zase to samé??), bude mít velmi výraznou kresbu dřeva a hodně suků a budou to co největší prkna. Tohle nejsou úplně největší prkna, ale pořád to nejsou třísky jako jinde. A barevně (aspoň na monitoru) je prostě skvělé.

Objevila jsem totiž e-shop, kde Vám zdarma pošlou až pět vzorků Vámi vybraného lina. Dorazily hned druhý den. Bohužel se ale odstíny na monitoru opravdu hodně liší od výsledku. Takže jsem musela hledat dál. Také struktura nebyla ta správná. Máme lino, které je hrubé, proti světlu vidíte kresbu dřeva, na dotek je jako dřevo. Tohle byly skoro hladké linoidní typy. :-/ Jako se před třiceti lety kupovalo strakaté lino do chodby nebo kuchyně. Blééé...

Jdu zase uklízet a třídit. Zítra vylejváme základovku a v sobotu máme rodinnou oslavu.
Užijte si víkendové ochlazení, snad nebude moc lejt. ;-)



Komentáře

  1. 200 palet cihel, není to nějak moc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to strašně, že? Ještě jsem se koukla do svého výpočtu. Na obvodové zdivo by mělo dorazit přes 80 palet. Vnitřní příčky dorazí asi na 13 paletách. Pak překlady. Takže máte pravdu, pokud to nevyženeme do patra, dorazí něco kolem stovky palet. :-) Opravím to. ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

26.12.2022 - Nový začátek, nový život

 Jsem zpět! :-) Pěkné sváteční pondělí Vám přeju a hlásím se Vám po roce z nového bytu, na startu nové etapy svého života a se čtyřicítkou na krku.  Mám za sebou velmi náročné období, rozvod a několikaměsíční utrpení v podobě hledání podnájmu. Když pominu, že 99% nabízených bytů byla katastrofa a bydlet tam bylo na vypíchnutí obou očí (přesto jsem s úsměvem usilovala s celou frontou zájemců o jejich získání), tak jsem neustále ztroskotávala na tom, že strach majitelů z toho, že to sama se 3 dětma nezvládnu (jako kdyby byl někdo s 1 dítětem schopnější) převládal a po souhlasu s podnájmem na osobní schůzce následoval strohý nesouhlas po sms či mailu z výše uvedených důvodů. :-( Stres a zoufalství bylo natolik vyčerpávající, že jsem doma vždycky padla, nebyla schopná se dospat a rozhodně vůbec nic nepřipravovala na blížící se a nevyhnutelné stěhování.  Blížící se podpis kupních smluv na dům mě stresoval ještě víc, hrozilo, že většinu věcí vyhodíme, sbalíme to nejnutnější a skončíme v něja

4.7.2017 - Posezení

Od včerejška se vůbec nic nezměnilo, ale přemýšlím nad posezením. :-))))) Stále nemáme firmu na stavbu a stále nestavíme. :-))) Co důležitého si ale uvědomuji je to, že rozpočet je více než napjatý. Improvizace bude nejspíš na všech frontách. Venkovní posezení řeším už roky v našem aktuálním domě a předtím na zahrádce u bytu. Prakticky mě neuspokojuje nic kromě hnědo-šedých nebo béžovo-hnědých ručně vyplétaných pohovek z umělého ratanu pro minimálně osm lidí, k tomu sladěná minimálně čtyři lehátka, všude polštářky, plédy, ratanové lucerny, zavěšené lampiony, radost pohledět... Cenově se to ale pohybuje kolem šedesáti tisíc a výš. Trochu se to kryje s potřebným bazénem a krytinou terasy. :-/ Začala jsem se proto poohlížet po nějaké uspokojivé alternativě... Není. Po nějaké méně uspokojivé... Přece za to nedám tolik peněz, když se mi to zas tolik nelíbí... Nakonec přišly opět na přetřes palety. Při troše trpělivosti se dají najít celkem slušné inspirativní kousky.

4.1.2022 - Novy rok

 Stastny Novy rok! Jak jste prozili posledni den roku 2021? Dali jste si predsevzeti? Delate si plany? 30.12. jsme detem rekli o rozvodu a ja s nimi odjela k me sestre a vecer pak k mym rodicum. Na Silvestra jsme pak prejeli k mym pribuznym na vesnici, kde jsme trochu netradicne oslavili pulnoc mimo dum a 1.1. jsme si my dospeli lecili kocovinu vsemi dostupnymi prostredky. 😂 Nepomohlo skoro nic, chtelo to proste cas. 😂🙈 Dum plny deti a lidi byl ale skvele odreagovani a zabava a spolecne s kocovinou alespon na chvili odvedl pozornost od starosti vsednich dni. Na pamatku jsem dostala prekrasny hrnecek po babicce, ktera zemrela temer presne pred rokem a ktera nam vsem moc chybi. Tenhle hrnecek mi ji bude uz navzdy pripominat... Bavi me z nej pit uplne vsechno, a tak je porad v provozu.  Taky tu mame noveho kamarada. Podle me mu neni ani rok, je to pinďa. Je zvedavy a moc dobre vi, kam ma jit, aby dosahl sveho. Chodi nam na zbytky na kompost. A protoze jsem ho tam nacapala u futrovani s